Το Netflix ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο ιδρυτής του Reed Hastings παραιτείται από τη θέση του συν-διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία και θα διατελέσει εκτελεστικός πρόεδρος.

Ο Hastings θα αντικατασταθεί από τους συν-CEO Ted Sarandos και Greg Peters.

«Το διοικητικό συμβούλιο μας συζητά τον σχεδιασμό διαδοχής για πολλά χρόνια (ακόμη και οι ιδρυτές πρέπει να εξελιχθούν!),» έγραψε ο Hastings σε μια ανάρτησηστα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, προωθήσαμε τον Ted σε συν-CEO μαζί μου τον Ιούλιο του 2020 και τον Greg σε Chief Operating Officer — και τα τελευταία 2½ χρόνια όλο και περισσότερο τους αναθέτω τη διαχείριση του Netflix».

Ο Hastings ίδρυσε το Netflix (NFLX) το 1997

Ο Hastings ίδρυσε το Netflix (NFLX) το 1997 και άλλαξε τον τρόπο που αμέτρητα νοικοκυριά παρακολουθούσαν ταινίες και εκπομπές, πρώτα με την επιχείρησή του με DVD-by-mail και αργότερα με την υπηρεσία ροής βίντεο.

Υπό την ηγεσία του Hastings , το Netflix διέκοψε τις παλαιού τύπου εταιρείες ενοικίασης ταινιών όπως το Blockbuster και βοήθησε να ταρακουνήσει το Χόλιγουντ ξεκινώντας έναν αγώνα εξοπλισμών επενδύοντας σε πρωτότυπο περιεχόμενο.

Επέζησε επίσης από ένα αξιοσημείωτο λάθος το 2011, όταν η εταιρεία σχεδίαζε για λίγο να αποσυνδέσει την υπηρεσία ροής από την επιχείρησή της σε DVD, με την τελευταία να μετονομαστεί ως Qwikster.

Πέρυσι, ωστόσο, το Netflix είδε τη μετοχή και τη φήμη του να πέφτουν αφού έχασε συνδρομητές εν μέσω αυξημένου ανταγωνισμού από αντίπαλες υπηρεσίες ροής. Σε απάντηση, το Netflix εισήγαγε ένα επίπεδο χαμηλότερης τιμής, που υποστηρίζεται από διαφημίσεις για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Αυτές οι αλλαγές μπορεί να αποδώσουν.

Στην έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων, ο streamer είπε ότι πρόσθεσε περισσότερους από 7,6 εκατομμύρια συνδρομητές κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους, πολύ πάνω από τα 4,5 εκατομμύρια προσθήκες που είχε προβλέψει, για συνολικά περισσότερους από 230 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: