Ο γιός του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο Χάντερ, εμφανίζεται σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακου δικαστηρίου του Ντέλαγουερ (ανατολικές ΗΠΑ) όπου πρόκειται να δηλώσει αθώος κατηγοριών για παράνομη κατοχή όπλου.

Ο Χάντερ Μπάιντεν, 53 ετών, είναι ένας από τους αγαπημένους στόχους των ρεπουμπλικανών αντιπάλων του πατέρα του, αρχίζοντας από τον προκάτοχό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίο τον θεωρούν αχίλλειο πτέρνα του πατέρα του. Κατηγορείται ότι το 2018 είπε ψέματα συμπληρώνοντας τα έντυπα για απόκτηση πυροβόλου όπλου, στα οποία αρνούνταν τον εθισμό του στα ναρκωτικά, τον οποίο παραδέχθηκε αργότερα.

Ο δικηγόρος του, ο Αμπ Ντέιβιντ Λόουελ, γνωστοποίησε πως ο πελάτης του θα δηλώσει αθώος όταν απαγγελθούν οι κατηγορίες σε βάρος του από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Γουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ, την πολιτεία από την οποία κατάγεται η οικογένεια Μπάιντεν.

Είχε ζητήσει ο πελάτης του, ο οποίος είναι κάτοικος Καλιφόρνιας (δυτικές ΗΠΑ) να είναι δυνατό να εμφανιστεί στο δικαστήριο μέσω βιντεοδιάσκεψης. Όμως ο δικαστής Κρίστοφερ Μπερ απέρριψε το αίτημα αυτό, λέγοντας πως αυτή η πρώτη εμφάνιση του κατηγορουμένου «είναι μία από τις σπάνιες ευκαιρίες σε μια ποινική υπόθεση στις οποίες ο κατηγορούμενος εμφανίζεται αυτοπροσώπως ενώπιον του δικαστηρίου μας, ενώπιον ενός δικαστή».

Επιπλέον «οι περισσότερες από τις κατηγορίες σε βάρος του κατηγορουμένου είναι καινούριες και δεν είχαν αναφερθεί κατά την προηγούμενη εμφάνισή του ενώπιον του δικαστηρίου τον Ιούλιο 2023, έτσι θα είναι η πρώτη φορά που θα συζητηθούν στο δικαστήριο», υπογράμμισε.

Σε περίπτωση καταδίκης, ο Χάντερ Μπάιντεν μπορεί να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έως 25 ετών, αλλά στην πράξη τέτοιες διώξεις σπάνια καταλήγουν από μόνες τους σε ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Διαβάστε ακόμη: