Ο σκύλος Commander του Τζο Μπάιντεν δάγκωσε άλλο ένα μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.

Ο ηλικίας δύο ετών Γερμανικός Ποιμενικός δάγκωσε το βράδυ της Δευτέρας μια ένστολη αστυνομικό της Μυστικής Υπηρεσίας, στην οποία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο του Λευκού Οίκου.

Πρόκειται για το 11ο (γνωστό) περιστατικό επίθεσης του σκύλου του Μπάιντεν από τον περασμένο Οκτώβριο.

«Όπως έχουμε σημειώσει και παλαιότερα, ο Λευκός Οίκος μπορεί να είναι ένα αγχωτικό περιβάλλον για τα οικογενειακά κατοικίδια και η Πρώτη Οικογένεια συνεχίζει να εργάζεται για τρόπους για να βοηθήσει τον σκύλο Commander να χειριστεί τη συχνά απρόβλεπτη φύση των εδαφών του Λευκού Οίκου», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ, εκπρόσωπος της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν την Τρίτη. «Ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία είναι απίστευτα ευγνώμονες στη Μυστική Υπηρεσία για όλα όσα κάνει για να κρατήσει αυτούς, την οικογένειά τους και τη χώρα ασφαλή», πρόσθεσε.

Το ιστορικό των επιθέσεων του σκύλου του Μπάιντεν

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σκύλος του Τζο Μπάιντεν επιτίθεται σε μέλος των μυστικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη συντηρητικό ομάδα Judicial Group τουλάχιστον δέκα τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο με ένα από τα θύματα να καταλήγει στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στον μηρό και τον βραχίονα.

Το ζεύγος Μπάιντεν είχε προβλήματα και με τον άλλο σκύλο τους, τον Major, που εστάλη τελικά στο Ντέλαγουερ μετά από μια σειρά επιθέσεων στον Λευκό Οίκο, που φαίνεται ότι ξεκίνησαν μετά τον πρώτο μήνα του Μπάιντεν στην εξουσία.

Ο Champ, ο γερμανικός ποιμενικός των Μπάιντεν, πέθανε τον Ιούνιο του 2021 σε ηλικία 13 ετών. Μετά την αναχώρηση του Major και τον θάνατο του Champ το προεδρικό ζεύγος υποδέχθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 στον Λευκό Οίκο τον Commander, που ήταν τότε ακόμη κουτάβι. Ο γάτος Willow των Μπάιντεν παραμένει στον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε ακόμη: