Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Κολομβία, καθώς ο πρόεδρος της Tigres FC έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων που επέβαιναν σε μηχανάκι.

Οι δύο εκτελεστές, έβγαλαν τα όπλα του και σκότωσαν τον 63χρονο Έντγκαρ Παέζ την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, συνοδευόμενος από την κόρη του. Η εθνική αστυνομία της Κολομβίας αποκάλυψε ότι το αφεντικό της ομάδας της Κολομβίας υπέστη τρία θανατηφόρα τραύματα από πυροβολισμούς κοντά στο στάδιο γύρω στις 6:15 το απόγευμα του Σαββάτου.

Η κόρη του γλίτωσε αλώβητη, αλλά ο Παέζ υπέκυψε στα τραύματά του πριν φτάσει σε ένα κοντινό νοσοκομείο. Η ομάδα του είχε μόλις φτάσει στον πάτο του πρωταθλήματος των 16 ομάδων μετά την ήττα με 3-2 νωρίτερα την ίδια μέρα – αν και είναι άγνωστο εάν η ήττα σχετίζεται με τη δολοφονία.

Η Tigres FC εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η οικογένεια Tigres και η αθλητική κοινότητα είναι συντετριμμένη από αυτό το γεγονός.

«Η δέσμευσή του στην ομάδα και η αφοσίωσή του στην ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή μας άφησαν ανεξίτηλα σημάδια σε όλους όσοι είχαν το προνόμιο να τον γνωρίσουν».

Ο Πρόεδρος του Major Division του Κολομβιανού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, Φερνάντο Χαραμίγιο, δήλωσε: «Πάντα διακρινόταν για τον σεβασμό του για τους φίλους του, για τις ισχυρές αλλά σεβαστές θέσεις του και για την αγάπη που δήλωνε για το άθλημα για το οποίο είμαστε όλοι παθιασμένοι, το ποδόσφαιρο».

Ο Paez διηύθυνε στο παρελθόν την Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε, μια άλλη ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα την Μπογκοτά. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παέζ στους επόμενους δύο αγώνες που θα παίξουν οι ομάδες της Κολομβίας.

Διαβάστε ακόμη: