Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για πληθώρα ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ παρακολουθούν και τις αποδόσεις των ομολόγων.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones Industrial Average  διαπραγματεύτηκε 210 μονάδες υψηλότερα, ή 0,6%. Ο S&P 500 ανέβηκε 0,5% και ο Nasdaq Composite προχώρησε 0,4%.

Η σεζόν οικονομικών εταιρικών αποτελεσμάτων κορυφώνεται αυτή την εβδομάδα με το 11% του S&P 500 να έχει προγραμματίσει να αναφέρει αποτελέσματα.

Μερικά αξιοσημείωτα ονόματα στο κατάστρωμα αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνουν την Johnson & Johnson, Bank of America, Netflix και Tesla.

Αυτά τα αποτελέσματα ακολουθούν ένα σταθερό ξεκίνημα της περιόδου αναφοράς. JPMorgan Chase, Wells Fargo και UnitedHealth αυξήθηκαν την Παρασκευή μετά την δημοσίευση των τελευταίων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους.

Κάποιοι στη Wall Street προετοιμάζονται για περισσότερη αστάθεια στο τέλος του έτους καθώς οι αποδόσεις και οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται, ο πληθωρισμός παραμένει σταθερός και ακολουθεί σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, η εστίαση στα κέρδη και στο τι θα κάνει η Federal Reserve με τα επιτόκια μπορεί να δώσει στους επενδυτές αισιοδοξία βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με αναλυτή της Barclays.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, ενώ οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές αναλύουν τις τελευταίες ενημερώσεις από τον πόλεμο.

Η Wall Street βγαίνει από μικτή συνεδρίαση και εβδομάδα

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,5% για δεύτερη συνεχόμενη θετική εβδομάδα, ενώ ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 0,8%.

Ο Nasdaq Composite έχασε περίπου 0,2% για την εβδομάδα και υποχώρησε 1,23% κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, ενώ ο S&P υποχώρησε 0,5% και ο Dow σημείωσε άνοδο 0,12%.

Διαβάστε ακόμη: