Συναυλίες, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, χορευτικά πάρτυ και μουσικά αφιερώματα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων με τίτλο «Όλη η Αθήνα μία σκηνή», με ελεύθερη είσοδο.

Συνολικά 59 εκδηλώσεις θα γεμίσουν με ρυθμό, ήχους και εικόνες 30 γειτονιές της Αθήνας και στις επτά δημοτικές κοινότητες. Θέατρα, πλατείες, πάρκα και προαύλιοι χώροι γίνονται για περισσότερο από έναν μήνα η καλοκαιρινή «στέγη» νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Το «Όλη η Αθήνα μία σκηνή» αποτελεί τη συνέχεια του περσινού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος και αυτήν τη χρονιά απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς τους καλλιτέχνες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη διοργάνωση. Το πρόγραμμα επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), στο πλαίσιο του Culture is Athens/Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, φέρνοντας κοντά κοινό και καλλιτέχνες.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Η μεγάλη υπαίθρια γιορτή φέτος “απλώνεται” σε ολόκληρη την πόλη για να προσφέρει στις Αθηναίες και τους Αθηναίους καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες ποιοτική ψυχαγωγία. Είμαστε χαρούμενοι, διότι για μία ακόμη φορά σπουδαίοι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να συμμετέχουν σε αυτήν την ξεχωριστή πολιτιστική διοργάνωση που σχεδιάζεται με μεγάλο ενδιαφέρον και φροντίδα από τον ΟΠΑΝΔΑ. Καλούμε μικρούς και μεγάλους σε κάθε πάρκο, κάθε πλατεία, κάθε ανοιχτό χώρο της Αθήνας -εκεί όπου φέτος θα χτυπάει η καρδιά του “Όλη η Αθήνα μία σκηνή”- να έρθουν και να περάσουν αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές μέσα στην πόλη».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή, ανέφερε: «Το πρόγραμμα “Όλη η Αθήνα μία Σκηνή” προσφέρει και αυτό το καλοκαίρι σε όλες και όλους καθημερινή πρόσβαση στην ψυχαγωγία, με επιλεγμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε κάθε γειτονιά, με ελεύθερη είσοδο. Φέτος, η μεγάλη σκηνή της πόλης μεγαλώνει κι άλλο. Τα σημεία πολιτισμού πολλαπλασιάζονται, στοιχείο που αναδεικνύει την προσπάθειά μας κάθε γειτονιά να ενταχθεί στον πολιτιστικό ιστό της Αθήνας. Προτρέπουμε το αθηναϊκό κοινό να έρθει να συναντήσει αγαπημένους καλλιτέχνες σε κάθε γωνιά της πόλης για μία “βουτιά” στη διασκέδαση και τον πολιτισμό».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα Θέατρα Κολωνού και Γκράβας, στα πάρκα «Μίκης Θεοδωράκης» και Λογγίνου και στις πλατείες Ελευθερίας (Κουμουνδούρου), Αγίου Παύλου, Δεξαμενής, Σανταρόζα, Πλυτά, Μεσολογγίου, Φιλοπάππου, Θυμαρακίων, Ναθαναήλ, Λαμπρινής, Παπαδιαμάντη, Αγίου Γεωργίου, Καλλιγά, Βικτωρίας, Πηνελόπης Δέλτα, Λακωνίας και Αγίου Δημητρίου.

Επίσης, στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στον Σταθμό Λαρίσης, στον Λόφο Λαμπράκη, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, καθώς και στα γήπεδα Κονίστρας στα Πετράλωνα και Ελληνορώσων.

Διαβάστε περισσότερα