Με σκοοπό την αποσυμφόρηση κεντρικών οδικών αρτηριών, την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και τη διευκόλυνση των χιλιάδων επισκεπτών της πόλης, ο Δήμος Αθηναίων  προχώρησε, για πρώτη φορά, στον καθορισμό και τη σήμανση χώρων στάσης και στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, σε όλη την πόλη.

Η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη, μετά από παραγωγική διαβούλευση της δημοτικής αρχής με φορείς του κλάδου και ιδιοκτήτες των οχημάτων, με γνώμονα την καλύτερη οργάνωση της κυκλοφορίας, καθώς πλέον ο αριθμός των τουριστικών λεωφορείων που κινούνται στην πόλη, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Η στάθμευση και η στάση κατά τις ώρες αιχμής – από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα – επιτρέπεται σε 11 διαφορετικά σημεία όπου τοποθετήθηκαν ειδικές πινακίδες, ενώ στη Λεωφόρο Αμαλίας απαγορεύεται η στάθμευση και επιτρέπεται μόνο ολιγόλεπτη στάση για αποβίβαση και επιβίβαση.

Η χωροθέτηση αυτή, διασφαλίζει την απολύτως ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών σε αρχαιολογικούς χώρους και σε σημεία τουριστικού/πολιτιστικού ενδιαφέροντος, χωρίς ταυτόχρονα να προκαλούνται περαιτέρω προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και τη διέλευση των πεζών.

Η δημοτική αστυνομία και η Τροχαία από κοινού έχουν εκπονήσει και υλοποιούν το σχέδιο ελέγχου και αστυνόμευσης των σημείων που έχουν διατεθεί, ώστε να μην καταλαμβάνεται ο χώρος από άλλα οχήματα, αλλά και προκειμένου τα τουριστικά λεωφορεία να μην σταθμεύουν ή κάνουν στάση αυθαίρετα σε άλλα σημεία ή να παρατείνουν την παραμονή τους πέραν της προβλεπόμενης ολιγόλεπτης στάσης για επιβίβαση και αποβίβαση.

Τα σημεία τα οποία θα μπορούν να σταματούν και να σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα είναι τα ακόλουθα:

1. Οδός Υμηττού (από Φρύνωνος έως Ηλιουπόλεως-καθοδικό ρεύμα/δεξιά πλευρά).

2. Λεωφόρος Αθηνών (από Μητροδώρου έως Σπύρου Πάτση-καθοδικό ρεύμα/δεξιά πλευρά).

3. Χώρος Στάθμευσης Διονύσου (κατά το ήμισυ-συμβολή των οδών Ροβέρτου Γκάλι και Γαριβάλδη).

4. Χώρος Στάθμευσης Θεάτρου Δώρας Στράτου (Αρακύνθου έναντι-καθοδικό ρεύμα /δεξιά πλευρά).

5. Οδός Θεσσαλονίκης (από Δημοφώντος έως Περσεφόνης-αριστερή πλευρά σε επαφή με γραμμές ΗΣΑΠ).

6. Οδός Στησικλέους (συμβολή με οδό Καλλισθένους-καθοδικό ρεύμα προς Θέατρο Δώρας Στράτου) – Σήμερα υπάρχει ρυθμιστική πινακίδα απαγόρευσης εισόδου στη συμβολή με την οδό Καλλισθένους, η οποία μόνιμα καταστρατηγείται από τους οδηγούς οχημάτων. Υπάρχει σχετική εσοχή προσωρινής στάθμευσης λεωφορείων, περίπου 10μ.

7. Οδός Περσεφόνης (από Θεσσαλονίκης έως Πειραιώς-δεξιά πλευρά).

8. Οδός Αγίας Άννης (από Αγίου Πολυκάρπου έως Ιερά Οδό-δεξιά πλευρά).

9. Οδός Χατζηχρήστου (από Λεωφόρο Ανδρέα Συγγρού έως οδό Μακρυγιάννη-δεξιά πλευρά).

10. Οδός Θεόδωρου Δηληγιάννη (καθοδικό ρεύμα προς πλατεία Καραϊσκάκη-δεξιά πλευρά/έναντι πρατηρίου καυσίμων).

11. Οδός Θερμοπυλών (από Ψαρομηλίγκου έως Μελιδώνη-δεξιά πλευρά).

Στη Λεωφόρο Αμαλίας απαγορεύεται η στάθμευση και οι ειδικές πινακίδες επιτρέπουν τη στάση στα εξής σημεία:

-Από Γκούρα έως Λυσικράτους-καθοδικό ρεύμα/δεξιά πλευρά

-Από Λυσικράτους έως Διονυσίου Αρεοπαγίτου-καθοδικό ρεύμα/δεξιά πλευρά).

Να σημειώσουμε ότι ειδικά για τα διώροφα λεωφορεία, επιτρέπεται μόνο στάση για αποβίβαση και επιβίβαση, στο Καλλιμάρμαρο και το Σύνταγμα.

Διαβάστε ακόμη: