Ημέρες δόξας διανύει και πάλι την ώρα τούτη το Πριγκιπάτο του Μονακό, με αφορμή το περίφημο Boat Show στο οποίο συναθροίζονται κροίσοι και μεγιστάνες από όλο τον πλανήτη, αλλά και πάσης φύσης παγαπόντηδες, απατεωνίσκοι και λιμοκοντόροι που προσκωλύονται ως γνωστόν στα «χοντρά πορτοφόλια»!

Ωστόσο, για όσους γνωρίζουν από πολύ κοντά το πρωτόκολλο των γαλαζοαίματων, σημείο αναφοράς για την high society των ντόπιων κατοίκων, των «γηγενών» που έχουν γεννηθεί με την essence και την μενταλιτέ της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας και του διεθνούς τζετ σετ, αποτελεί το ετήσιο θρυλικό πάρτι στο Yacht club του Μόντε Κάρλο, του Μονεγάσκου πολίτη Ζαννή Φραντζέσκου, ενός τέκνου της μυκονιάτικης γης που τιμά στο εξωτερικό και τα σαλόνια της ελίτ των γαλαζοαίματων, τα ελληνικά χρώματα!

Ο φίλος μου ο Ζαννής, κάθε χρόνο επιλέγει και ένα ενδυματολογικό θέμα που τον εκπροσωπεί και χαρακτηρίζει το πάρτι!

Πέρσι είχε ντυθεί στα δερμάτινα! Φέτος το προχώρησε και ντύνεται σήμερα το βράδυ στα κροκό από την κορυφή ως τα νύχια!

Ως Crocodile Dundee του Μονακό, ο Ζαννής θα φορέσει το ένα από τα δύο κοστούμια με δέρμα κροκοδείλου, που είχε παραγγείλει sur measure από την Luis Vuitton στην Avenue Montaigne του Παρισιού στα τέλη Μαίου όταν και είχε επισκεφτεί την Πόλη του Φωτός και στοίχισαν όπως μαθαίνω κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!!!

Στο καθιερωμένο πάρτι στο Yacht club, εκεί όπου σε λίγο καιρό θα δένει το Admiral των 47 μέτρων που έχει παραγγείλει από το περίφημο ναυπηγείο, ο Ζαννής θα δεχτεί την Αθηναϊκή ελίτ που έχει προσκληθεί, από τον Αλέξανδρο Έλληνα, μέχρι τον γνωστό Στέγγο καθώς και άλλες ηχηρές προσωπικότητες όπως την κόρη του Βακάκη και τον σύζυγο της, την Μαριέτα Χρουσαλά και το αγόρι με τη φράντζα (δεν ξέρω αν θα είναι και η μαμά της η κυρία Αγλαΐα), καθώς και επώνυμους κοσμηματοπώλες του κέντρου της Αθήνας και επιχειρηματίες σαν τον ανοιχτοχέρη Π. Χατζηϊωάννου!

Στο πάρτι που θα στοιχίσει κοντά στο 1,2 εκατ. ευρώ, θα ρέει άφθονη η Dom Perignon του 1959, η μόνη σαμπάνια που αρέσει και απολαμβάνει ο Ζαννής, που ως γνωστόν όλη του τη ζωή έχει βιώσει την αριστοκρατία και εκ του λόγου τούτου μπορεί να κρίνει και να απολαμβάνει τον υψηλής ποιότητας Καμπανίτη οίνο!

Μουσική θα παίζει, η περίφημη τριπλέτα των Swedish House Mafia (οι καλύτεροι στον πλανήτη πέραν πάσης αμφιβολίας) που σε κάθε εμφάνιση τους αμείβονται με το ποσόν των 600.000 ευρώ (!!!) όπως με πληροφορούν μέλη του πριγκιπικού λόμπι, με τους οποίους έχω ανοίξει παρτίδες για να μαθαίνω πως εξελίσσονται οι Έλληνες μετανάστες, που λόγω της κρίσης αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στο Μονακό για να βρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης από την πανάκριβη Ελλάδα!

Το μόνο που όπως μαθαίνω στενοχωρεί, μέρα που είναι, τον φίλο μου τον Ζαννή, που πραγματικά του εύχομαι τα καλύτερα, είναι ότι ακόμη έξω από το Yacht club δεν θα είναι παρκαρισμένη η θρυλική Mercedes Benz 300 SL, αποκαλούμενη Gullwing, κατασκευής 1954-57, η οποία ανήκε στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και την είχε αποκτήσει ο Σταμάτης Κόκκοτας, την οποία και διαπραγματεύεται αντί του ποσού των 1,7 εκατ. ο Μονεγάσκος- Μυκονιάτης αριστοκράτης της εστίασης, με τους κληρονόμους του δημοφιλούς τραγουδιστή!

Το δεύτερο δίλλημα του πολιτογραφημένου πολίτη του Μονακό, είναι τελικά ποιον επώνυμο Έλληνα θα βάλει να καθίσει στο κεντρικό τραπέζι με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο! Θα είναι ο Χάρης ο Λιμενικός ή ο Πέτρος Μαχάς;

Διαβάστε ακόμη: