Για τον Τάσο Αστυφίδη της Ambrosia capital, Έλληνα τεχνοκράτη – fund manager που ζει στο Λονδίνο αλλά νταραβερίζεται στην Αθήνα και τον οποίο «σπατουλάρουν» διαχρονικά κάτι «γλειψιματικά» σάιτ (γιατί άραγε;), έχω ακούσει πολλά από …παλιά! Για παλιούς γνώριμους στην εγχώρια χρηματιστηριακή και επιχειρηματική αγορά, για παλιές σχέσεις με «συστήματα» όχι και τόσο επιτυχημένα… Αλλά ως εδώ. Για τα …παλιά θα μιλήσουμε εν καιρώ!

Ο Αστυφίδης λοιπόν, (μετά τα …παλιά) έκανε την εμφάνιση του ως «θεσμικός παίκτης» όταν ξεκίνησε να «ξερογλύφεται» με το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ και παρίστανε στο Λονδίνο τον άνθρωπο του Χουλιαράκη διοργανώνοντας τότε, το 2018, ραντεβού του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών με ξένους θεσμικούς επενδυτές!

Θα μου πείτε τώρα: Πως ο Αστυφίδης από κολαούζος του Χουλιαράκη επί ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να γίνει νεροκουβαλητής του Αδωνι επί ΝΔ; Αυτή είναι μια μεγάλη ιστορία που έχει ένα αδιαμφισβήτητο ενδιαφέρον!

Ως γνωστόν ο Αστυφίδης είναι κολλητάρι του Σάκη Καλλιτσάντση – που με τη σειρά του θεωρείται ένα και το αυτό με τον Άδωνι Γεωργιάδη, στην κυριολεξία αυτοκόλλητοι- στον οποίο παρείχε σημαντικές υπηρεσίες κατά την εποχή της ανοιχτής σύγκρουσης με Κούτρα και Μπόμπολα για την πρώτη κυριαρχία στον Ελλάκτωρα!

Τότε ο Αστυφίδης έφερε στον Σάκη την Farallon, η οποία τελικώς του παρείχε την κρίσιμη και καθοριστική χρηματοδότηση για να αποκτήσει τις μετοχές της «μια φορά κι έναν καιρό» ισχυρής ομάδας του Ελλάκτωρα!

Με την πάροδο του χρόνου και μέσα από την διαχείριση του Ελλάκτωρα επί Καλλιτσάντσηδων, την περίφημη εποχή της «χρηστής διαχείρισης» που έμεινε στην …ιστορία και την ώρα τούτη στα χέρια του εισαγγελέα, ο Αστυφίδης ήρθε κοντά με τον περίφημο Εξάρχου, λάτρη του ψαρέματος σολωμού στην Ιρλανδία με βαθιά γνώση στα άδυτα του Περσικού κόλπου (αλήθεια τον Εξάρχου γιατί τον ψάχνουν οι Άραβες;)!

Και ο Εξάρχου με τη σειρά του, όταν ξέσπασε η σύγκρουση με τους Ολλανδούς της Reggeborgh, έφερε τον Αστυφίδη σε επαφή με τους Μπακοκαυμενάκηδες για δύο λόγους:

Ο ένας είναι, όπως μου λένε οι καλά γνωρίζοντες, ότι ο Αστυφίδης είναι «καλός μπογιατζής», μικρός ακούγεται ότι ξεκίνησε από «ελαιοχρωματιστής!

Και εκεί στο Λονδίνο όπως ξέρετε, το λευκό χρώμα στην εξωτερική τοιχοποιία των σπιτιών, είναι κρίσιμης και καθοριστικής σημασίας…

Ο άλλος λόγος είναι, σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ότι ο Αστυφίδης ως Έλληνας τεχνοκράτης του Λονδίνου μιλάει την ελληνική γλώσσα!

Οπότε μπορούν να συνεννοούνται μαζί του – και για αυτό τον προτίμησαν- οι Μπακοκαυμενάκηδες που όπως φημολογείται στην πιάτσα δεν ξέρουν αγγλικά, πέραν των γνωστών good morning, good evening, how do you do!!!!

Έτσι, έγιναν όλοι μαζί, Σάκης, Εξάρχου, Αστυφίδης, Μπακοκαυμενάκηδες, Αδωνις (συν κάτι μέλη ΔΣ ανεξάρτητων αρχών και κάτι «δικηγόροι του διαβόλου»- συγγενικά πρόσωπα με υπουργούς) μια μεγάλη παρέα!

Πώς το έλεγε ο Ντίνος Ηλιόπουλος στην υπέροχη παλιά ασπρόμαυρη ελληνική ταινία «ο Ατσίδας»;

«Λοιπόν σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε, είμαστε μια… ωραία ατμόσφαιρα»!

ΥΓ. Λέτε ο «Ατσίδας» Αστυφίδης να είναι τελικά πίσω και από τις διαπραγματεύσεις των Μπακοκαυμενάκηδων με τα κανάλια; Όχι της Βενετίας φυσικά …