Η ανακοινωθείσα χθες υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου για την περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, επιβεβαιώνει το αποκλειστικό δημοσίευμα μας της προηγούμενης βδομάδας ότι οι «υπόγειοι δεσμοί» μεταξύ Τσίπρα και των απολειφαδιών του πάλαι ποτέ «καραμανλικού» μπλοκ είναι ισχυροί όσο ποτέ.

Το ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και γνωστός ως ο «Βούδας της Ραφήνας» δεν κατάφερε να προωθήσει άλλα γνωστά στελέχη των κυβερνήσεων του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλεται μάλλον σε εσωκομματικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι προσπάθειες για την υποψηφιότητα του Άρη Σπηλιοτώπουλου στην Α’ Αθήνας προσέκρουσε στη σφοδρή αντίδραση του Νίκου Φίλη αλλά και του πρώην προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση , ενώ στην περίπτωση της Κρινιώς Κανελλοπούλου για την Ηλεία βέτο άσκησε ο Μάκης Μπαλαούρας.

Σε ότι αφορά την περίπτωση του Σάββα Τσιτουρίδη και το νομό Κιλκίς με την υποψηφιότητα του Σάββα Τσιτουρίδη όλα είναι ακόμη ανοικτά μετά τη χθεσινή ηχηρή απόσυρση από το ψηφοδέλτιο του της Ειρήνης Αγαθοπούλου.

Σημειώνεται η βουλευτής γνωστοποίησε την παραίτησή της χθες από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις στην υποψηφιότητα άλλου στελέχους και συγκεκριμένα του Παύλου Τονικίδη.

Στην περίπτωση του κ. Αντώναρου λέγεται ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού εκτιμήθηκαν οι άοκνες προσπάθειες του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου των κυβερνήσεων Καραμανλή αφενός να υποστηρίξει τις κεντρικές πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου να βάλλει με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη νυχθημερόν, τόσο στα κεντρικά όσο και στα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια.

Κατά τις ίδιες πηγές αναφέρεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνεκτίμησε την ευφράδεια του κ. Αντώναρου αλλά και την μεστή επιχειρηματολογία του που κατατρόπωσε πολλούς πολιτικούς του αντιπάλους.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι στην προώθηση Αντώναρου δεν αντέδρασαν άλλα «εμβληματικά» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και οι συνυποψήφιοι του στην περιφέρεια Αττικής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης και οι νυν βουλευτές Νάσος Αθανασίου και Πάνος Σκουριολάκος.

Όμως η υποψηφιότητα ήδη προκαλεί άλλου είδους ρήγματα.

Το ΠΑΣΟΚ με χθεσινή ανακοίνωση του θέτει ευθέως θέμα Αντώναρου υπενθυμίζοντας τον βίο και την πολιτεία του «καραμανλικού» στελέχους τονίζοντας ότι αυτός αποτελεί τον «εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, μη παρεκκλίνοντας ούτε γραμμή από το δόγμα της απενοχοποίησης του Κώστα Καραμανλή, που υπηρετεί όλα τα χρόνια».

Ερωτά επίσης: «Με ποια αξιοπιστία όμως θα φέρει εις πέρας τις γενναίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, όταν ο κ. Τσίπρας εναντιώθηκε σε όλες τις σημαντικές τομές που το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε υπό τις πλέον δύσκολες συνθήκες, όπως η Διαύγεια, το opengov και ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας;»

Αλήθεια ρώτησε ο κ. Τσίπρας τον κ. Αντώναρο ποια είναι η κυβέρνηση και ποιος ο Πρωθυπουργός, που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας το 2009 για να τη σώσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το ΠΑΣΟΚ;».

Διαβάστε περισσότερα