O Στέφανος Κασσελάκης στην συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάγκα μίλησε εξ ονόματος του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει να ηγηθεί κάποιας νέας παράταξης παρά μόνο να ασχοληθεί με το Ινστιτούτο του.

Ουσιαστικά ο Κασσελάκης βιάστηκε να στείλει στην αποστρατεία τον Αλέξη Τσίπρα χωρίς να γνωρίζει βασικά πράγματα.

Ότι δηλαδή ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενήμερος (και με τον τρόπο του το ενθάρρυνε) για τις δημοσκοπήσεις που παρήγγειλαν και φίλοι του επιχειρηματίες.

Oι γνώστες των παρασκηνίων στον ΣΥΡΙΖΑ συνομολογούν ότι η δήλωση Κασσελάκη βρίθει ανασφαλειών και ανησυχιών για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν μπορεί να δεχτεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον 4 δημοσκοπήσεις που λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι στην κορυφή των προτιμήσεων για να ηγηθεί στην Κεντροαριστερά.

Και προσέξτε: Σε τουλάχιστον 2 από αυτές ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυθόρμητη απάντηση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φοβάται πολύ. Διότι αν πάρει ένα ποσοστό κάτω από 16-17% τότε θα αναπτυχθούν δυνάμεις μέσα στο κόμμα που θα θελήσουν την ανατροπή του.

Όμως, γενικότερα επειδή η εικόνα της αντιπολίτευσης θα είναι κακή στις εκλογές- δεν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το 30% ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μαζί– θα υπάρξει ρεύμα στελεχών και ψηφοφόρων που θα θελήσουν να ενταχθούν σε ένα σχήμα σύμπραξης των κομμάτων.

Η Κεντροαριστερά είναι διαλυμένη, πολυδιασπασμένη και είναι φυσική πορεία η σύγκλιση όλων αυτών των δυνάμεων.

Επίσης, τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολύ καλά.

Στελέχη παραιτούνται και άλλα ετοιμάζονται για την νύχτα των μεγάλων μαχαιριών που θα είναι το βράδυ της 9ης Ιουνίου.

Το γεγονός ότι πολλά βρίσκονται σε λευκή απεργία, δεν περνάει απαρατήρητο από την ηγεσία του κόμματος.

Περιστατικό που μου διηγήθηκαν: Ο Κασσελάκης είναι έτοιμος να πάει σε μία πόλη και ένα ντόπιο στέλεχος –που δεν είναι του προεδρικού κλίματος – παίρνει τηλέφωνο το γραφείο του προέδρου για να ρωτήσει αν θέλουν να παρασταθεί και αυτός. Και με απόλυτη ηρεμία του απαντούν ότι ο Πρόεδρος δεν σε θέλει δίπλα του…

Διαβάστε ακόμη: