search

ΚΟΣΜΟΣ

Ντουμπάι: Τέλος στον φόρο 30% για το αλκοόλ – Πιο ελκυστικό το τουριστικό προϊόν

Στην αναστολή του φόρου 30% για το αλκοόλ προχώρησε το Ντουμπάι

Ντουμπάι: Τέλος στον φόρο 30% για το αλκοόλ - Πιο ελκυστικό το τουριστικό προϊόν

Στην αναστολή του φόρου 30% για το αλκοόλ προχώρησε το Ντουμπάι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την ελκυστικότητα του Ντουμπάι στους τουρίστες που έλκονται από τον πιο φιλελεύθερο τρόπο ζωής του, σε σύγκριση με άλλες πόλεις του Κόλπου. Οι αλλαγές τέθηκαν σε ισχύ την Κυριακή και θα διαρκέσουν δοκιμαστικά για ένα έτος, ανέφεραν τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης.

“Με την κατάργηση του δημοτικού φόρου 30% και τη δωρεάν άδεια αλκοόλ, η αγορά των αγαπημένων σας ποτών είναι πλέον πιο εύκολη και φθηνή από ποτέ”, ανέφερε η MMI, ένας από τους δύο μεγαλύτερους προμηθευτές αλκοόλ στο Ντουμπάι, στον λογαριασμό της στο Instagram.

Οι τιμές στα καταστήματά της σε όλο το εμιράτο αντικατοπτρίζουν την κατάργηση του φόρου, πρόσθεσε.

Ένας άλλος λιανοπωλητής, η African+Eastern, επιβεβαίωσε ότι ο φόρος δεν ισχύει πλέον, αλλά οι τιμές θα εξακολουθήσουν να υπόκεινται σε φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) 5%.

Το Γραφείο Τύπου του Ντουμπάι δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού.

Βασικός πυλώνας της οικονομίας ο τουρισμός

Η οικονομία του Ντουμπάι ανέκαμψε γρήγορα από την πανδημία COVID-19, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 4,6% σε ετήσια βάση για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022.

Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας και ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε περισσότερο από 180% το πρώτο εξάμηνο του 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Αρκετά κράτη του Κόλπου έχουν εισαγάγει τον ΦΠΑ, καθώς στρέφονται όλο και περισσότερο στη φορολογία για να ενισχύσουν τα μη πετρελαϊκά έσοδα.

Ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν επιβάλλουν φόρο εισοδήματος, θα εισαγάγουν από τον Ιούνιο εταιρικό φόρο 9% για τα κέρδη που υπερβαίνουν τα 375.000 ντιρχάμ (102.100 δολάρια).

Αλλά το Ντουμπάι αντιμετωπίζει αυξανόμενο περιφερειακό ανταγωνισμό.

Η Σαουδική Αραβία, για παράδειγμα, επενδύει δισεκατομμύρια για να αναβαθμίσει την τουριστική της ελκυστικότητα με προσπάθειες όπως το Red Sea Project, ενώ παράλληλα φιλοξενεί μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Το πρώτο καζίνο στον Κόλπο, όπου οι ισλαμικοί κανόνες κρατούν εδώ και καιρό τα τυχερά παιχνίδια εκτός ορίων, αναμένεται να ανοίξει στο εμιράτο Ras Al Khaimah το 2026, σε ένα θέρετρο που κατασκευάζεται και λειτουργεί από την Wynn Resorts.

Διαβάστε ακόμη: