Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο OPEN, μίλησε για τη συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μπακογιάνη είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα αφήσει κανείς να ξεχαστεί αυτή η τραγωδία. Θα υπάρξει δικαίωση, είναι κάτι παραπάνω από θέμα τιμής να βρεθεί τι έφταιξε. Στην Κρήτη, έχουμε μία ευχή: “Να είναι καλά τα παιδιά σου”. Ένας χρόνος είναι μία αιωνιότητα».

Και πρόσθεσε: «Όπως όλοι και ο κ. Καραμανλής θα κριθεί από την ελληνική δικαιοσύνη».

«Οι αγρότες δεν αντέχουν μία πολιτική που τούς φέρνει σε απόγνωση»

Αναφερόμενη στο ζήτημα των αγροτών, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «πρέπει να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης» για την αντιμετώπιση και κάλυψη των αναγκών των αγροτών.

«Αν οι Χούθι συνεχίσουν τις επιθέσεις τους, ξέρετε πού θα φθάσουν οι τιμές των προϊόντων; Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, ο ελληνικός λαός ξέρει πόσο ακριβά πλήρωσε τα μνημόνια αλλά και πολιτικές του αέρα», σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Το ΠΑΣΟΚ έπαθε συριζίτιδα»

Στη συνέχεια, η κυρία Μπακογιάννη καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ την «ασθένεια του λαϊκισμού», υπογραμμίζοντας ότι «την ασθένεια του ΣΥΡΙΖΑ την κόλλησε το ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενη στη στάση του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, είπε ότι «δεν μπορεί να έχεις βάλει στις προγραμματικές σου δηλώσεις ότι είσαι υπέρ των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Μετά να λες ότι δεν θα το ψηφίσω γιατί δεν υπάρχει Ενιαία Αρχή, γιατί δεν είχες διαβάσει το νομοσχέδιο που προβλέπει Ενιαία Αρχή. Να έχεις ψηφίσει στο ψήφισμα που κάναμε εμείς – γιατί εμείς δουλέψαμε δύο χρόνια για τη Θράκη, όπως ξέρετε, στη διακομματική της Βουλής. Ένα πράγμα συμφωνήσαμε όλοι με το καλημέρα σας, από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι εμάς, την αναβάθμιση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Γιατί; Γιατί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είναι το κέντρο και άρα δεν νοείται πρόγραμμα ανάπτυξης Θράκης χωρίς την αναβάθμιση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Το οποίο έχει τελειώσει ο κ. Ανδρουλάκης. Και το οποίο έχει 18 άρθρα, νομίζω, για την αναβάθμιση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου μέσα στο νομοσχέδιο(…).Σε όλα αυτά διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ;» διερωτήθηκε η βουλευτής της ΝΔ.

«Κόλλησε συριζίτιδα, μπήκε στο μυαλό του. Εγώ δεν καταλαβαίνω και πολιτικά πού στοχεύει», επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι «χαρίζει στον Μητσοτάκη (το Κέντρο).Κανονικά πρέπει να στείλουμε λουλούδια».

Διαβάστε ακόμη: