Ο κ. Κουλέμπα υποστήριξε ότι η ρωσική πλευρά αρέσκεται σε «παιχνίδια πείνας», τονίζοντας ότι δεν έχει «θέση σε κανένα διεθνές φόρουμ», απευθυνόμενος σε ομολόγους του, μέσω βιντεοκλήσης στη συνάντηση των G20, που πραγματοποιείται στο Μπαλί.

«Η διεθνής κοινότητα δεν έχει το δικαίωμα να επιτρέψει στη Ρωσία τον εκβιασμό του υπόλοιπου κόσμου με τις υψηλές ενεργειακές τιμές, την πείνα και τις απειλές κατά της ασφάλειας των κρατών», σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου.

Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει μονάχα «ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων της» στην Ουκρανίαισχυρίσθηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι δυνατότητες της Μόσχας είναι τόσο μεγάλες, που μόνο ένα μικρό μέρος έχει χρησιμοποιηθεί στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση», σχολίασε σε ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Αν η Δύση θέλει να επικρατήσει της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης, ας προσπαθήσει»

«Ακούμε ότι η Δύση θέλει να μας νικήσει στο πεδίο της μάχης. Τι να πει κανείς; Ας προσπαθήσουν», υποστήριξε χθες (07/07) ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε, επίσης, σε σημερινή σύσκεψη με ανώτερους Ρώσους νομοθέτες ότι η επέμβαση της Μόσχας στην Ουκρανία σηματοδοτεί τη μετάβαση σε έναν «πολύ–πολικό κόσμο».

Παράλληλα, κατηγόρησε τη «συλλογική Δύση» πως εξαπέλυσε έναν «πόλεμο» στην Ουκρανία και ισχυρίσθηκε ότι η επέμβαση της Ρωσίας στη φιλοδυτική χώρα σηματοδοτεί την έναρξη της στροφής προς έναν «πολύ–πολικό κόσμο».