Ο κ. Πεσκόφ ανέφερε πως η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας πρέπει να συνεχισθεί τουλάχιστον έως την κατάληψη ολόκληρης της περιφέρειας του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι η αυτόκλητη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) –μία αποσχισθείσα οντότητα, υποστηριζόμενη από τη Ρωσία, η οποία πολεμά με τις ουκρανικές δυνάμεις από το 2014ελέγχει μονάχα ένα μέρος της ευρύτερης διεκδικουμενης εδαφικής περιοχής, σε σημερινή (28/09) τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

«Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο, έως ελάχιστο, να απελευθερωθεί ολόκληρη η εδαφική περιοχή της DPR», ισχυρίσθηκε.

Η Ρωσία χαρακτηρίζει τη στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία ως «απαραίτητη», προκειμένου να προστατευθούν οι Ρωσόφωνοι στην ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντονμπάς, που αποτελείται από το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, από τη «γενοκτονία». Το Κίεβο και τα δυτικά κράτη αναφέρουν πως πρόκειται για «πρόσχημα εν όψει μίας –ιμπεριαλιστικού τύπουαρπαγής εδάφους».

Αν και η Ρωσία ελέγχει ήδη σχεδόν όλη την περιφέρεια του Λουχάνσκ, κατέχει μόνο το 60% εκείνης του Ντονέτσκ.

Οι υποστηριζόμενες από τη Μόσχα οντότητες στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, μαζί με ακόμη δύο κατεχόμενες περιοχές στη νότια Ουκρανία, επιδιώκουν να προσαρτηθούν στη Ρωσία, μετά τη χθεσινή (27/09) ολοκλήρωση των «δημοψηφισμάτων».

Διαβάστε ακόμη: