Αμετανόητος για την στάση του ως τώρα, όσον αφορά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο Νόβακ Τζόκοβιτς μιλώντας στο BBC δήλωσε ότι…καλύτερα να μην ξαναπάρει ποτέ τρόπαιο στο τένις, παρά να αναγκαστεί να κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το όνομά του δεν θα πρέπει να συνδέεται με αντιεμβολιαστικό κίνημα, καθώς απλά υποστηρίζει «το δικαίωμα επιλογής που έχει ο κάθε άνθρωπος».

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν θα θυσίαζε τη συμμετοχή του σε αγώνες όπως το Γουίμπλεντον και το Γαλλικό Όπεν για τη στάση του με το εμβόλιο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς απάντησε πως «Ναι, αυτό είναι το τίμημα που διατίθεμαι να πληρώσω».

«Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού, αφού μικρός έκανα τα εμβόλια, αλλά υποστηρίζω την ελευθερία της επιλογής του τι θα βάλεις στο σώμα σου», συμπλήρωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στη συνέντευξή του.

Σε μια ευρεία συνέντευξή του, την πρώτη του μετά τα γεγονότα στην Αυστραλία τον Ιανουάριο, ο Τζόκοβιτς είπε ότι ελπίζει να αλλάξουν οι απαιτήσεις εμβολιασμού σε ορισμένα τουρνουά, προσθέτοντας ακόμη ότι ελπίζει να «μπορεί να παίξει για πολλά ακόμη χρόνια».

Από την άλλην όμως, όπως είπε, θα ήταν πρόθυμος να παραιτηθεί από την ευκαιρία να γίνει στατιστικά ο καλύτερος άνδρας τενίστας όλων των εποχών. Όταν ρωτήθηκε «γιατί», ο Τζόκοβιτς απάντησε ότι «Οι αρχές που έχω για να λαμβάνω αποφάσεις για το σώμα μου είναι πιο σημαντικές από οποιονδήποτε τίτλο ή οτιδήποτε άλλο. Προσπαθώ να είμαι συντονισμένος με το σώμα μου όσο περισσότερο μπορώ».

Το «θρίλερ» της Αυστραλίας με τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο νούμερο 1 τενίστας στον κόσμο, επανέλαβε ότι είχε λάβει ιατρική εξαίρεση για να συμμετάσχει στο Australian Open, ενώ τελικά ως γνωστόν απελάθηκε από τη χώρα.

«Ο λόγος που απελάθηκα από την Αυστραλία, ήταν γιατί ο υπουργός Μετανάστευσης χρησιμοποίησε την εξουσία του για να ακυρώσει τη βίζα μου, πιστεύοντας ότι μπορεί να διεγείρω κάποιο αντιεμβολιαστικό κίνημα στη χώρα, κάτι με το οποίο εγώ διαφωνώ κάθετα», υπογράμμισε.