Επέστρεψε στο Βελιγράδι, μετά την απέλασή του από την Αυστραλία έπειτα από τη δικαστική μάχη γύρω από το ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε αεροπορικώς στο Βελιγράδι λίγο μετά τις 13:00 με πτήση από το Ντουμπάι.

Αρχικά, υπήρχε διχογνωμία για το αν ο «Νόλε» θα γύριζε στη Σερβία ή στην Ισπανία. Τελικά αποφασίστηκε να γυρίσει στην χώρα του μέσω Ντουμπάι το μεσημέρι της Δευτέρας όπου τον περίμεναν δεκάδες ρεπόρτερ και αρκετοί θαυμαστές του κρατώντας σημαίες της Σερβίας έξω από τις VIP αφίξεις του αεροδρομίου «Nikola Tesla».

Μόλις ο Novak Djokovic εμφανίστηκε το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ φώναζε «Είσαι ένας πρωταθλητής».

Έφτασε στο Βελιγράδι ο Νόβακ Τζόκοβιτς - Τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα

Έφτασε στο Βελιγράδι ο Νόβακ Τζόκοβιτς - Τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα

Ο ίδιος εγκατέλειψε τη Μελβούρνη, μαζί με την ομάδα των προπονητών του, χθες στις 22:51 (στις 13:51 ώρα Ελλάδας), χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τον τελικό προορισμό του.

Έφτασε στο Βελιγράδι ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Σύμφωνα με τα όσα γράφει το «Euronews», η επιλογή του να ταξιδέψει στη σερβική πρωτεύουσα είναι «βαθιά συμβολική», δεδομένου ότι η κατοικία του βρίσκεται στο Μόντε Κάρλο και η οικογένειά του μένει εκεί.

Ο 34χρονος τενίστας απελάθηκε έπειτα από την απόφαση των αρχών της Αυστραλίας να ακυρώσουν για δεύτερη φορά τη βίζα του επειδή δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ο Τζόκοβιτς δήλωσε απογοητευμένος από την εξέλιξη της υπόθεσης.

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Θερμά» μηνύματα από τους Σέρβους

Θερμά μηνύματα στον Novak Djokovic έστειλαν τη Δευτέρα οι κάτοικοι της σερβικής πρωτεύουσας. Ο Τζόκοβιτς έχει συντριπτική υποστήριξη από τη χώρα του, με το Σέρβο πρόεδρο να λέει χαρακτηριστικά ότι η Αυστραλία «ντροπιάστηκε».

«Στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο 34χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής του τένις θεωρείται ευρέως ως θύμα – με πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες να σπεύδουν να τον υπερασπιστούν με συγκινησιακά φορτισμένα λόγια που έχουν βαθιά απήχηση στο κοινό αλλά εξυπηρετούν παράλληλα και τα δικά τους συμφέροντα», γράφουν οι «New York Times».

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Τζόκοβιτς αν τελικά έπαιρνε τη βίζα, θα έπαιζε με τον συμπατριώτη του Μιόμιρ Κετσμάνοβιτς που κατατάσσεται στην 78η θέση, στο στάδιο Rod Laver Arena.

Ο τελευταίος αντιμετώπισε τελικά τον Ιταλό Σαλβατόρε Καρούζο της Ιταλία τον οποίο κέρδισε, αφιερώνοντας τη νίκη του στον Σέρβο συμπατριώτη του, λέγοντας ότι ο Τζόκοβιτς είχε άδικη αντιμετώπιση από τους πολιτικούς.

 

Τζόκοβιτς: Το τέλος της «σαπουνόπερας» – Τι θα επιστρέψει στους χορηγούς