Το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ της απέλασης του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Ο Σέρβος τενίστας, νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, στις 13:30 (ώρα Ελλάδας, 22:30 τοπική ώρα) επιβιβάστηκε σε πτήση της Emirates στο διεθνές αεροδρόμιο της Μελβούρνης, Τουλαρμαρίν και «πέταξε» για το Ντουμπάι.

Δεν έχουν γίνει γνωστά, για την ώρα, αυτά που θα κάνει στη συνέχεια ο διάσημος τενίστας. Ο ίδιος, πάντως, στις πρώτες του δηλώσεις είπε ότι θέλει να ξεκουραστεί. Αν αυτό θα γίνει στη χώρα του ή στο Ντουμπάι θα φανεί τις επόμενες ώρες.

ATP: Τέλος σε μια «βαθιά λυπηρή» σειρά γεγονότων, απώλεια για το άθλημα η αποχώρηση Τζόκοβιτς

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου να επικυρώσει την ακύρωση της αυστραλιανής βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ένα τέλος σε μια «βαθιά λυπηρή» σειρά γεγονότων και η αποχώρηση του Σέρβου από το Australian Open ήταν απώλεια για το άθλημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ATP.

«Η σημερινή απόφαση με την οποία επικυρώνεται η ακύρωση της αυστραλιανής βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς σηματοδοτεί το τέλος μιας πολύ λυπηρής σειράς γεγονότων», όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της η ATP.

«Τελικά, οι αποφάσεις των αρχών σχετικά με θέματα δημόσιας υγείας πρέπει να γίνονται σεβαστές. Απαιτείται περισσότερος χρόνος για να γίνει απολογισμός των γεγονότων και να ληφθούν τα διδάγματα από αυτήν την κατάσταση», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Το διοικητικό όργανο του τένις ανδρών είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το 97% των αθλητών που βρίσκονται στο Top 100 έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού. Η ATP επανέλαβε ότι συνεχίζει να «συνιστά έντονα» στους παίκτες να εμβολιαστούν.

«Ανεξάρτητα από το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Νόβακ είναι ένας από τους μεγαλύτερους πρωταθλητές του αθλήματος μας και η απουσία του από το Australian Open είναι μια απώλεια για το παιχνίδι», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Γνωρίζουμε πόσο ταραχώδεις ήταν οι τελευταίες ημέρες για τον αθλητή και πόσο πολύ ήθελε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Μελβούρνη. Του ευχόμαστε να είναι καλά και ανυπομονούμε να τον δούμε ξανά στο κορτ σύντομα».