search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: 14χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά 7χρονο και 13χρονη

Πρώτα κατήγγειλε το περιστατικό ο 7χρονος και μετά μια 13χρονη - Ο νονός του παιδιού βρήκε τον 14χρονο και τον χτύπησε

221117084122_aglaia-kyriakou

Ένα περίεργο περιστατικό κακοποίησης μεταξύ ανηλίκων συνέβη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 7χρονος κατήγγειλε στη μητέρα του πως ο 14χρονος τον παρενόχλησε σεξουαλικά στο μπάνιο υπό την απειλή μαχαιριού. Εκείνη ειδοποίησε τον νονό του παιδιού, γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί η ίδια. Εκείνος πήγε στο νοσοκομείο, βρήκε τον 14χρονο και, αφού λογομάχησαν, τον χτύπησε και εξαφανίστηκε.

Η μητέρα ενημέρωσε τους γιατρούς αλλά και τους συγγενείς της. Το βράδυ της ίδιας μέρας μετέβη στο νοσοκομείο ο νονός του 7χρονου και μίλησε με το παιδάκι το οποίο αναγνώρισε τον 14χρονο, ο νονός χτύπησε το 14χρονο, και φεύγοντας ξυλοκόπησε και τον φύλακα του νοσοκομείου, σύμφωνα με το Mega, ο οποίος προσπάθησε να τον αποτρέψει από αυτή την ενέργεια και την εισβολή στο παιδιατρικό νοσοκομείο.

Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Και 13χρονη κατήγγειλε ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά

Σημειώνεται πως το συμβάν εκτυλίχθηκε εντός του νοσοκομείου και έγινε αμέσως αντιληπτό από τους εργαζόμενους, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία.

Μάλιστα, μετά την καταγγελία του 7χρονου, ακολούθησε και καταγγελία 13χρονης πως ο 14χρονος την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Υπενθυμίζεται πως στο νοσοκομείο υπάρχουν παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση ή είναι από οικογένειες όπου υπήρχε ενδοοικογενειακή βία και βρίσκονται εκεί με εισαγγελική παραγγελία.

Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Φιλοξενούνται προσωρινά με εισαγγελική παραγγελία 37 παιδιά

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος σημείωσε πως στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» φιλοξενούνται προσωρινά με εισαγγελική παραγγελία 37 παιδιά.

«Έχουμε αύξηση μετά τις καταγγελίες που έγιναν για τους βιασμούς της 12χρονης. Υπάρχει μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία και κινούνται πιο γρήγορα οι μηχανισμοί. Όμως τα παιδιά αυτά δεν θα έπρεπε να είναι στα νοσοκομεία, γιατί αναστατώνουν τη λειτουργία του. Θα έπρεπε να πηγαίνουν σε προνοιακές μονάδες».

Συχνά στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αναγκάζονται να βάλουν σε ράντζα παιδιά με σοβαρές παθήσεις. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Γιαννάκος, τα παιδιά που φιλοξενούνται στο νοσοκομείο με εισαγγελική παραγγελία λειτουργούν ως ομάδες και παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», έδωσε εντολή για να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ.

Διαβάστε ακόμη: