Κάτι καλό φαίνεται ότι γίνεται στην Εθνική ομάδα. Τα θετικά αποτελέσματα που έρχονται δείχνουν… ανάκαμψη. Ισοπαλία με το Βέλγιο, νίκη με Νορβηγία. Επιτέλους, μετά από χρόνια, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δείχνει να βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Βέβαια πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ακόμα, όμως το γεγονός ότι είναι ανταγωνιστική κόντρα σε ομάδα που σε λίγες μέρες θα πάρουν μέρος στο Euro, αφήνει υποσχέσεις…

Η Εθνική είχε δύο πρόσωπα στο παιχνίδι με τους Νορβηγούς. Στο πρώτο ημίχρονο με πολύ καλή τακτική κατάφερε να αιφνιδιάσει την παρέα του Χάαλαντ, πέτυχε δυο γκολ και κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά της χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μονόλογος για τους Νορβηγούς που ανέβασαν την απόδοσή τους, αλλά πέραν της μείωσης του σκορ δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο. Η Εθνική στο ίδιο διάστημα έδωσε πολύ χώρο στον αντίπαλο, δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και ήταν ανύπαρκτη επιθετικά. Τελικά πήρε τη νίκη με 2-1.

Το ματς

Οι Νορβηγοί είχαν την κατοχή της μπάλα στα πρώτα πέντε λεπτά ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησαν, ενώ το σουτ του Μέλινγκ στο 8’ δεν ανησύχησε τον Βλαχοδήμο, που έδιωξε εύκολα σε κόρνερ.

Η Εθνική μπόρεσε στην πρώτη της τελική να βρει και δίχτυα! Στο 13’, ο Πέλκας τρύπησε την άμυνα των Σκανδιναβών με υπέροχη μπαλιά και ο Μασούρας νίκησε από κοντά τον Χάνσεν, ανοίγοντας το σκορ για την εθνική μας ομάδα.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ανδρούτσος είχε σουτ άουτ από πλάγια θέση, ωστόσο στάθηκε πιο εύστοχος στο 21’. Μετά από νέα μπαλιά του Πέλκα, ο Τσιμίκας έκανε το γύρισμα και ο μπακ του Ολυμπιακού σούταρε από κοντινή απόσταση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Οι Σκανδιναβοί μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, με τον Σόρλοθ να περνά στο ματς και τον Σολμπάκεν να παίζει πλέον με δύο επιθετικούς.

Η Νορβηγία στο 64’, μείωσε με κεφαλιά του Στράντμπεργκ μετά από κόρνερ, που πήγε στο δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου και εν συνεχεία στα δίχτυα.

Παρ’ όλα αυτά, η το σκορ δεν άλλαξε, με την τελευταία απειλή να έρχεται στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Χάαλαντ ξέφυγε για πρώτη και τελευταία φορά από την άμυνα της Ελλάδας αλλά ο τερματοφύλακας της «γαλανόλευκης» τον πρόλαβε, μπλοκάροντας την μπάλα προτού σουτάρει ο φορ της Ντόρτμουντ.

Νορβηγία (Στ. Σολμπάκεν): Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Άγιερ (88’ Χάτνσε-Ολσεν), Μέλινγκ (69’ Μπιόρκαν), Μίντσο (46’ Σόρλοθ), Μπεργκ (49’ Άουρσνες), Θόρσμπι (46’ Θόρτσβεντ), Έντεγκααρντ, Ζακάριασεν (46’ Ράιερσον), Χάαλαντ.

Ελλάδα (Τζ. Φαν΄τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Παπαδόπουλος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος (90+4 Μπακάκης), Γαλανόπουλος (56’ Ζέκα), Μάνταλος (56’ Μπακασέτας), Μπουχαλάκης (75’ Σιώπης), Τσιμίκας, Μασούρας (56’ Τζόλης), Πέλκας (75’ Παυλίδης).