H Nissan συνεχίζει το μπαράζ αποκαλύψεων νέων πρωτότυπων ηλεκτρικών μοντέλων, καθώς μετά τα Hyper Adventure και Hyper Urban, σειρά έχει το Hyper Tourer. Η επίσημη πρεμιέρα τους έχει προγραμματιστεί για το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο στις 25 Οκτωβρίου. Πάμε όμως να δούμε τις πρώτες πληροφορίες για το νέο Hyper Tourer Concept, το οποίο είναι ένα ηλεκτρικό επιβατικό βαν με ιδιαίτερα φουτουριστική σχεδίαση, που σίγουρα δε μοιάζει με κανένα υφιστάμενο μοντέλο παραγωγής της Nissan.

Η σιλουέτα του δείχνει αρκετά πληθωρική και ογκώδης, με χαμηλή και εκτεταμένη γραμμή οροφής, έχει έντονες ακμές πλευρικά, εμπρός και πίσω, πατάει σε περίτεχνους τροχούς ασορτί με το υπόλοιπο αμάξωμα, ενώ περιμετρικά του αμαξώματος υπάρχει μια λεπτή φωτιζόμενη λευκή Led λωρίδα. Οι πόρτες του έχουν συρόμενο άνοιγμα προς αντίθετη κατεύθυνση, αποκαλύπτοντας ένα εσωτερικό βγαλμένο από ταινία φαντασίας, με τέσσερα ανεξάρτητα μεταξύ τους καθίσματα. Μάλιστα τα μπροστινά περιστρέφονται 360 μοίρες, ώστε οι επιβάτες τους να βρίσκονται αντικρυστά με τους πίσω. Αυτή η διαρρύθμιση προφανώς θα επιλέγεται όταν στο νέο Hyper Tourer Concept ενεργοποιείται η λειτουργία της αυτόνομης οδήγησης.

Στους πίσω επιβάτες τώρα, παρέχονται γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας που τους επιτρέπουν να βλέπουν και να χειρίζονται το σύστημα πλοήγησης και τον ήχο από την κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων. Το highlight όμως μέσα στο νέο Hyper Tourer Concept είναι η χρήση τεχνητής νοημοσύνης, μέσω της οποίας παρακολουθούνται τα εγκεφαλικά κύματα, ο καρδιακός ρυθμός, η αναπνοή και η εφίδρωση των επιβατών, ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα η μουσική και ο φωτισμός της καμπίνας.Όπως προαναφέραμε το νέο Hyper Tourer Concept είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, ενώ η μπαταρία υψηλής ενεργειακής πυκνότητας σε στερεά κατάσταση, βρίσκεται ενσωματωμένη στο δάπεδο.

Παράλληλα το επίπεδο LED πάνελ στο πάτωμα εμφανίζει εικόνες μιας κοίτης ποταμού και του ουρανού, βοηθώντας στη δημιουργία ενός χαλαρωτικού χώρου. Στη φαρέτρα του περιλαμβάνεται επίσης το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE και η λειτουργία Vehicle-to-Everything (V2X), που σημαίνει ότι η μπαταρία θα μπορούσε να δώσει ηλεκτρικό ρεύμα σε ένα σπίτι ή σε κάποια συσκευή, χρησιμεύοντας ως power bank.Τέλος, η Nissan αναφέρει ότι το νέο Hyper Tourer Concept απευθύνεται σε άτομα που εκτιμούν τα καλύτερα πράγματα στη ζωή και απολαμβάνουν τη συντροφιά φίλων και συνεργατών, είτε σε ένα οδικό ταξίδι, είτε σε επαγγελματικές εκδρομές.

Διαβάστε ακόμη: