Δύο δεκαετίες λειτουργίας συμπλήρωσε το Κέντρο Σχεδίασης της Nissan στο Λονδίνο και το γιορτάζει με τη δημιουργία του Concept 20-30. Σύμφωνα με το Nissan Design Europe (NDE), πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο σπορ όχημα αστικών προδιαγραφών σε πρωτότυπη μορφή, το οποίο εμπνεύστηκε μια ομάδα νεαρών σχεδιαστών της ιαπωνικής εταιρίας. Πάμε, όμως, πρώτα να αποκωδικοποιήσουμε το όνομα του νέου Concept 20-30. Ο αριθμός 20 αναφέρεται στην επέτειο του Nissan Design Europe, ενώ οι αριθμοί 2 (ni) 3 (san) στην ιαπωνική διάλεκτο, υποδηλώνουν επίσης το τρέχον έτος.

Η φιλοσοφία γύρω από την ανάπτυξη του Concept 20-30 εστιάζει σε ένα διασκεδαστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που θα ήθελε κάποιος να οδηγεί καθημερινά στους δρόμους του Λονδίνου. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν οι αγώνες ταχύτητας στον εικονικό κόσμο και η συμμετοχή της Nissan στη Formula E. Χωρίς σχεδιαστικούς περιορισμούς δημιούργησαν ένα άκρως δυναμικό hatchback τρίθυρο αμάξωμα με πολλά αεροδυναμικά στοιχεία.

Παρατηρήστε τους λεπτούς Led ημικυκλικούς προβολείς, τα «πρησμένα» φτερά με περσίδες στο πάνω τμήμα καταλήγοντας σε έντονες ακμές στη βάση, τους μεγάλους τροχούς με ελαστικά χαμηλού προφίλ, τις πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω θυμίζοντας supercar και την ψηλά τοποθετημένη αεροτομή οροφής που σύμφωνα με τη Nissan δεν περιορίζει την ορατότητα προς τα πίσω.

Το τετραγωνισμένο σχήμα του πίσω προφυλακτήρα εξυπηρετεί την καλύτερη διαχείριση ροής του αέρα προς το κάτω τμήμα του οχήματος και τη μεγιστοποίηση δημιουργίας κάθετης δύναμης. Μια λεπτή εισαγωγή αέρα είναι ενσωματωμένη στην οροφή, φροντίζοντας για τον αερισμό της καμπίνας. Το γκρι χρώμα του αμαξώματος έχει ανάγλυφο φινίρισμα, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι λαξευμένο από ένα κομμάτι μετάλλου. Το εσωτερικό θυμίζει έντονα αγωνιστικό όχημα, με λευκά bucket καθίσματα, ενώ η εκτεταμένη κολόνα τιμονιού, υποστηριζόμενη από μια βάση ανθρακονήματος, καταλήγει σε ένα ορθογώνιο σπορ τιμόνι με πολλά ενσωματωμένα μπουτόν. Παράλληλα, οι οθόνες εμφανίζουν μόνο ζωτικές πληροφορίες του οχήματος, ώστε να μειώνεται η απόσπαση προσοχής του οδηγού.

Η Nissan, πάντως, δεν αποκάλυψε τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Concept 20-30, ούτε αν σκοπεύει να το περάσει στη γραμμή παραγωγής, ως τη σπορ έκδοση του επερχόμενου αμιγώς ηλεκτροκίνητου Micra.

Διαβάστε ακόμη: