Ο βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο και συγκεκριμένα, τις εργασιακές του διαστάσεις, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Με τον νόμο 4339/2015 διασφαλίζονταν 400 θέσεις εργασίας ανά πανελλαδικό τηλεοπτικό σταθμό. Η πρόβλεψη νομοθετήθηκε σε μία περίοδο, κατά την οποία κάθε κανάλι απασχολούσε αρκετά παραπάνω από 400 άτομα.

Από τότε και έως το 2019, ο αριθμός των εργαζόμενων αυξήθηκε και απευθείας στους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις εταιρείες παραγωγής.

Εκ των υστέρων, ακόμη και ο αυστηρότερος κριτής μας αντιλαμβάνεται ότι η πρωτοβουλία μας είχε σαφή στόχο –και τον πέτυχε– τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας.

Η Νέα Δημοκρατία, σήμερα, μειώνει (σε δύο δόσεις έως τώρα) το ελάχιστο των 400 εργαζόμενων σε 260. Η θέση της ήταν σαφής, από τότε. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκαλύπτεται.

Παράλληλα με τις λίστες Μητσοτάκη – Πέτσα για τον έλεγχο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τρέχουν και οι πολιτικές που χτυπούν ευθέως τους εργαζόμενους.

Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποσύρει τη ρύθμιση. Να μη δώσει τη δυνατότητα για 1.000 απολύσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα επαναφέρει το ελάχιστο των 400 θέσεων εργασίας, ανά τηλεοπτικό σταθμό», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Η δημοσίευση του Νίκου Παππά:

Διαβάστε ακόμη:

Το «σόου» Καραμανλή στα Ανώγεια και η αγωνιώδης προσπάθειά του να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τα… «κέντρα» που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, έχουν όνομα και επώνυμο

Κύθνος: Γιατί βυθίστηκε το εντυπωσιακό σκάφος «007»