«Στο πλαίσιο του προεκλογικού σχεδιασμού, ο κ. Μητσοτάκης εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη», επεσήμανε ο Νίκος Παππάς για την υπόθεση Novartis, σε συνέντευξη στην «Αυγή της Κυριακής».

Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «έχουν σχεδόν αναγγείλει τις εκλογές. Ήδη, ξεδιπλώνουν τον προεκλογικό σχεδιασμό συκοφάντησης, ο οποίος καταρρέει κομμάτι – κομμάτι, καθώς περνά ο χρόνος.

Στην υπόθεση Novartis με τις αθωώσεις των δημοσιογράφων, σε αυτή των τηλεοπτικών αδειών με την απόσυρση του κορμού του κατηγορητηρίου από την Προανακριτική, αλλά και σε εκείνη της Μάνδρας με την αθώωση της Ρένας Δούρου.

Δε θα έπρεπε να μας εκπλήσσει. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικός γόνος μίας παράδοσης που ταυτίζεται με την πολιτική ανωμαλία».

Για την ουσία της δικής του παραπομπής, σημείωσε ότι «πρόκειται για μία υπόθεση, στην οποία το Δημόσιο όχι μόνο δε ζημιώθηκε, αλλά εισέπραξε φόρους και τέλη άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνεπώς, είναι αδύνατο να ισχυριστεί κάποιος πως υπήρξε ζημία του Δημοσίου. Αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί έκνομες τις ενέργειές μας, αν πιστεύει η πολιτεία ότι μπορεί να αγνοεί το Σύνταγμα και τις αποφάσεις του ΣτΕ, ας καταργήσει τον νόμο μας, ας πάρει πίσω τις άδειες των καναλιών, ας επιστρέψει στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών τα χρήματα που έχουν καταβάλει στο Δημόσιο.

Φυσικά, ας βρει το θάρρος να ανέβει στο βήμα της Βουλής για να επαναλάβει εκείνη την ουρανομήκη ανοησία περί απεριόριστου αριθμού τηλεοπτικών αδειών».

Για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστήριξε ότι «οι κατήγοροί μας αναγκάστηκαν, ελλείψει στοιχείων, να αποσύρουν τον βασικό πυρήνα του κατηγορητηρίου, κρατώντας μόνο την “παράβαση καθήκοντος” ως αερόσακο στη σύγκρουσή τους με την αλήθεια.

Εκτός από τον προφανή προεκλογικό της τακτικισμό, η Δεξιά, που λεηλατεί το δημόσιο χρήμα και δεν τολμά να αγγίξει τα “προνόμια” των ισχυρών, θέλει να οικοδομήσει ένα αντιπαράδειγμα στην άσκηση πολιτικής. Στέλνει μήνυμα, ότι “όποιος βάζει κανόνες και καλεί τους ισχυρούς του χρήματος και της οικονομίας να πληρώσουν και να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους, θα πηγαίνει στα δικαστήρια”».