Σήμερα (04/12), ο κ. Παναγιωτόπουλος απέστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα «θα δυναμώσει και άλλο, όσο οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται», από την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στις Σέρρες για την επέτειο των 201 ετών από το θάνατο του εθνικού ήρωα, Εμμανουήλ Παπά.

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την «τιμή και χαρά» του να εκπροσωπεί την κυβέρνηση στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στις Σέρρες για τον θάνατο του ήρωα Εμμανουήλ Παπά, κάνοντας λόγο για «μία ηγετική μορφή της επανάστασης, στη Μακεδονία».

«Στην ουσία, αυτός έκανε την επανάσταση στη Μακεδονία σε μία περιοχή όπου εκ των πραγμάτων λόγω της εγγύτητας προς την έδρα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας τότε, οι πιθανότητες να πετύχει και να έχει ευνοϊκή εξέλιξη ήταν πολύ μικρότερες σε σύγκριση με άλλες περιοχές στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα την Πελοπόννησο», επεσήμανε.

Προσέθεσε ότι «έλαβε, όμως, την απόφαση, αφιέρωσε τη ζωή του, διέθεσε την περιουσία του, πολέμησε, υπέστη το βαρύτατο προσωπικό κόστος να δει την οικογένειά του να διώκεται και να βασανίζεται εξαιτίας της δραστηριότητάς του και όλα αυτά, διότι αφιερώθηκε στον εθνικό αγώνα».

«Το παράδειγμα του ήρωα Εμμανουήλ Παπά, δεν πρέπει να ξεχασθεί. Το υπόδειγμα αυτού του εθνικού αγωνιστή πρέπει να μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες μας και έτσι, πρέπει να πορευόμαστε και στο μέλλον. Οι μεγάλοι και αληθινοί ήρωες είναι αυτοί που δίνουν αγώνες με μικρές πιθανότητες επιτυχίας, κόντρα στις πιθανότητες και με αντίξοες συνθήκες», υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς τέτοιους για να εμπνέουν και εμάς, να παλεύουμε σήμερα στις δύσκολες και επικίνδυνες προκλήσεις της νέας εποχής. Επειδή, όμως, έχουμε αυτούς να θυμόμαστε, γι’ αυτό παλεύουμε κι αγωνιζόμαστε, προχωράμε και θα τα καταφέρουμε», προσέθεσε.

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις, τόνισε ότι «μπορεί συνεχίζονται, αλλά έχω την αίσθηση ότι όσο οι Τούρκοι εκνευρίζονται, τόσο δυναμώνουμε. Το μόνο που έχω να πω, είναι ότι θα δυναμώσουμε κι άλλο», ξεκαθάρισε.

Μετά την επιμνημόσυνη δεήση, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην κεντρική πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος, μπροστά στην προτομή του ήρωα, και παρήλασαν στρατιωτικά αγήματα. Στο τέλος των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου αντοχής δεκαεπτά χιλιομέτρων από την πλατεία Ελευθερίας των Σερρών, με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών του Δήμου.

Παρόντες στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στις Σέρρες ήταν ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, Ελευθέριος Αβραμάκης και Κωνσταντίνος Μπούμπας, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού / NRDC–GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάλογλου, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και πλήθος κόσμου. Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, Θεολόγος.

Διαβάστε ακόμη:

Η δημοσίευση του Νίκου Παναγιωτόπουλου: