Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε αρχικά ότι «κάποιοι δημοσιογράφοι μάς έλεγαν για εβδομάδες πως “κουράσατε με αυτή την υπόθεση” και ξαφνικά, ξεκουράστηκαν οι συνάδελφοί σας και το έχουν κάνει πάλι, πρώτο θέμα.

Το δεύτερο· ένα πέναλτι ήταν αρκετό, ώστε να βγει δημοσίως ο Πρωθυπουργός και να παραδεχθεί πρώτη φορά ότι υπάρχει κέντρο παρακολουθήσεων “Predator” στην Ελλάδα.

Αν έχουμε ένα οφσάιντ την άλλη Κυριακή, είναι ικανός να μας πει ποιοι έχουν και διαχειρίζονται το παράκεντρο του “Predator”. Διότι, όταν έμαθα ότι υπήρχε τέτοιο ίχνος στο κινητό μου, το πρώτο που έκανα δεν ήταν να πάω σε δημοσιογράφους ή να φτιάξω αφηγήματα –αληθινά ή πλαστά– αλλά να πάω στην ελληνική δικαιοσύνη.

Καλώ οιονδήποτε θεωρεί ότι έχει παραβιασθεί η προσωπική του ζωή, το κινητό του, έχει πέσει θύμα παράνομης παρακολούθησης, να περπατήσει τον δρόμο των θεσμών, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης. Όχι να υπάρχουν πίσω από το “α λα καρτ” απόρρητο του κ. Μητσοτάκη, πράγματα που ούτε μπορούν να επιβεβαιωθούν, ούτε μπορούν να διαψευσθούν», υποστήριξε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναρωτήθηκε «τι έπαθε ο κ. Μητσοτάκης; Χρησιμοποίησε το “α λα καρτ” απόρρητο στην περίπτωσή μου για να κρύψει τις ευθύνες του παρακρατικού μηχανισμού που είχε στηθεί εις βάρος μου.

Τώρα, έρχονται κάποιοι άλλοι και το αξιοποιούν. Γράφουν ονόματα. Μπορεί να γράψουν 500, 1.000 ονόματα. Ποιος θα τους επιβεβαιώσει ότι είναι θύματα; Για αυτό, λοιπόν, τον προκαλώ ξανά δημοσίως, με ευθύνη του να αρθεί το απόρρητο ώστε ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια.

Προσθέτως, να υπάρξει μία υπηρεσία που θα ελέγξει τα κινητά όσων εμπλέκονται σε αυτά τα δημοσιεύματα για να μάθουμε επίσης –όπως μάθαμε και για εμένα– αν είναι θύματα του “Predator” ή όχι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μη φοβάται κανείς τη διαφάνεια», συμπλήρωσε.

«Όταν ένας Πρωθυπουργός έχει λάβει την ευθύνη της ΕΥΠ στο Μαξίμου, όταν αλλάζει τη νομοθεσία για να βάλει ένα πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης και δικού του ελέγχου στην θέση του Διοικητή της ΕΥΠ, όταν συμβαίνει αυτό το γεγονός και καρατομεί τον στενότερό του συνεργάτη που ήταν ο ανιψιός του, ο κ. Δημητριάδης, εσείς τι νομίζετε; Έχει ευθύνη ή δεν έχει ευθύνη;» διερωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, για να προσθέσει: «Είναι προφανές ότι έχει ευθύνη».

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να πράξει το αυτονόητο»

«Κάλεσε η Δικαιοσύνη τους κυρίους Μπίτζιο, Λαβράνο και Δημητριάδη; Διότι, με εντολή του κ. Μητσοτάκη, η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική Επιτροπή δεν επέτρεψε να κληθούν. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι πήγαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών.

Της INTELLEXA, δεν εμφανίσθηκε ποτέ και είχαν το θράσος να της στείλουν ερωτήσεις γραπτώς με μέιλ. Δηλαδή, η εξέταση που έκανε η επιτροπή, ήταν ένα μέιλ γραπτών ερωτήσεων. Αυτό εννοεί εξεταστική, ο κ. Μητσοτάκης;», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Ο εκπρόσωπος της KRIKEL –για να μάθει ο ελληνικός λαός– υποστήριξε ότι αγόρασαν την εταιρεία 5.000€ και επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει δύο απευθείας αναθέσεις 400.000€ και 1 εκατομμυρίου ευρώ. Δηλαδή, 1.400.000 ευρώ απευθείας ανάθεση επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε μία εταιρεία που έκανε έναν χρόνο πριν 5.000€, παρακαλώ.

Έρχεται η Νέα Δημοκρατία και κάνει 10 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις στην KRIKEL. Τι έχουν να πουν για όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας;» επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αργότερα, σημείωσε ότι «η παρακολούθησή μου βαραίνει τη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη γιατί οργανώθηκε από το παρακράτος που στήθηκε μέσα στην ΕΥΠ από την εποχή του. Όμως, το παιχνίδι της εταιρείας άρχισε επί ΣΥΡΙΖΑ και κλιμακώθηκε επί Νέας Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα των ημερών κατέστησε σαφές ότι θεωρεί πως «όλα αυτά ίσως να είναι και μηνύματα του παρασκηνίου σε σχέση με αυτούς που εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση. Αυτό είναι το πιο νοσηρό. Όταν αφήνει τρεις μήνες ανέγγιχτους τους εμπλεκόμενους πρωταγωνιστές της KRIKEL και της INTELLEXA, ιδού τα αποτελέσματα.

Δεν έχω καμία προσωπική εμμονή ούτε είμαι πληγωμένος, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, ότι θα περάσει ο χρόνος. Με ενδιαφέρει η Ελληνική Δημοκρατία να είναι μία ισχυρή ευρωπαϊκή Δημοκρατία που δε θα μπορεί κανείς στο παρασκήνιο να εκβιάζει πολιτικούς, δικαστές, επιχειρηματίες. Όλα στο φως. Όποιος φοβάται, να κάνει πίσω. Προσωπικά, δε φοβάμαι. Για αυτό πήγα στη Δικαιοσύνη και θα πάω μέχρι τέλους, αυτήν την υπόθεση», συμπλήρωσε.