search

ΚΟΣΜΟΣ

Nike: Γιατί θα γίνουν δυσεύρετα

Ίσως είναι πιο δύσκολο να αγοράσετε το αγαπημένο σας ζευγάρι κλασικών Nike φέτος

Nike: Έσοδα ρεκόρ το β’ τρίμηνο

Όποιος αγαπάει τα αθλητικά παπούτσια Nike ίσως πρέπει να τα αγοράσει πριν εξαφανιστούν φέτος, καθώς την Πέμπτη,  ανακοίνωσε ότι κόβει την προσφορά ορισμένων μοντέλων αθλητικών παπουτσιών, συμπεριλαμβανομένων των Air Force 1 και Pegasus, για να επικεντρωθεί σε άλλα προϊόντα.

«Γνωρίζουμε ότι η Nike δεν αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Ντόναχιου στην κλήση κερδών της Πέμπτης. «Είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε κάποιες σημαντικές προσαρμογές».

Φέτος, η μάρκα αθλητικών ενδυμάτων εστιάζει στο Air Max Dn, ένα αθλητικό παπούτσι με μαξιλάρια που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα. Η σειρά Air, που αποφέρει διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με τον Ντόναχιου, περιλαμβάνει παπούτσια που θα φορέσουν αθλητές που θα διαγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού φέτος το καλοκαίρι.

Ο Ντόναχιου φορούσε το νέο Air Max Dns κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη. «Είναι πραγματικά μια μοναδική φανατστική αίσθηση», είπε.

Η Nike εργάζεται επίσης πάνω σε μια έκδοση επόμενης γενιάς του παπουτσιού για τρέξιμο Pegasus, το Pegasus 41, που πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτή την άνοιξη.

Τα «μπαγιάτικα» της Nike

Η έμφαση στα νέα σχέδια έρχεται αφού οι αναλυτές χαρακτήρισαν την κάποτε πολυπόθητη σειρά της Nike «μπαγιάτικη» πέρυσι και μείωσαν τις προοπτικές τους για την εταιρεία. Ο κατασκευαστής και οι ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένης της Adidas, πλήττονται επίσης από τη συνολική μείωση της ζήτησης για αθλητικά παπούτσια, ειδικά στην Ευρώπη και την Κίνα.

Η Nike βγάζει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από υποδήματα, και μετά ένδυση και εξοπλισμό. Τα υποδήματα απέφεραν έσοδα 33,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο οικονομικό έτος, το οποίο έληξε στις 31 Μαΐου – περισσότερα από τα διπλάσια έσοδα από τα ρούχα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Nike.

Την Πέμπτη, ο κατασκευαστής αθλητικών ειδών προειδοποίησε επίσης τους επενδυτές για μια χαμηλή μονοψήφια πτώση των εσόδων το δεύτερο εξάμηνο του 2024 εν μέσω οικονομικής αστάθειας και επιβράδυνσης της ζήτησης.

Οι ανακοινώσεις μάλλον, «στοίχισαν» στη μετοχή της Nike που υποχώρησε 5,2% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε ακόμη: