Η Nike ανακοίνωσε ότι θα περικόψει περίπου το 2% του συνολικού εργατικού δυναμικού της, ή περισσότερες από 1.600 θέσεις εργασίας, καθώς ο κολοσσός αθλητικών ειδών θέλει να μειώσει το κόστος μετά τα ασθενέστερα κέρδη εφέτος.

Οι ανταγωνιστές της Nike σε παγκόσμιο επίπεδο, Adidas, Puma και JD Sports, επίσης, έχουν προειδοποιήσει για χαμηλότερα κέρδη εφέτος, καθώς οι καταναλωτές περικόπτουν τις μη βασικές δαπάνες.

Τον Δεκέμβριο, η Nike είχε περιγράψει ένα σχέδιο εξοικονόμησης 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα τρία χρόνια, μέσω βημάτων που περιελάμβαναν την ενίσχυση της προσφοράς ορισμένων προϊόντων, τη βελτίωση της αλυσίδας εφοδιασμού της, τη μείωση των επιπέδων διαχείρισης και την αύξηση της χρήσης αυτοματισμού.

Η εταιρεία είχε επίσης ανακοινώσει ότι θα επιβαρυνόταν με περίπου 400 έως 450 εκατομμύρια δολάρια σε κόστος για τις απολύσεις εργαζομένων το τρίτο τρίμηνο. Σύμφωνα με τις οικονονμικές της καταστάσεις η εταιρεία είχε περίπου 83.700 υπαλλήλους στις 31 Μαΐου 2023.

Η Wall Street Journal, η οποία ανέφερε πρώτη την είδηση, τόνισε ότι οι περικοπές αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα στην πρώτη φάση και πως η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος τριμήνου.

Οι απολύσεις δεν αναμένεται να επηρεάσουν τους υπαλλήλους σε καταστήματα και κέντρα διανομής ή εκείνους της ομάδας καινοτομίας της, πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: