Σε μείωση της μηνιαίας συνδρομής σε σχεδόν 40 χώρες προχωράει το Netflix, όπως αναφέρει με σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Wall Street Journal. Στις χώρες αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται οι μεγάλες αγορές, ενώ και στις ευρωπαϊκές χώρες δεν συγκαταλέγεται η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι μειώσεις αυτές δεν θα έχουν τη μορφή οριζόντιου μέτρου (ίδιο ποσοστό για όλες τις χώρες), αφού σε κάποιες περιπτώσεις η μείωση αυτή μπορεί να φθάσει έως και το 50% της μηνιαίας συνδρομής.

Το δημοσίευμα της WSJ επιβεβαίωσε ο  εκπρόσωπος της δημοφιλούς πλατφόρμας υπηρεσιών βίντεο ροής κατά παραγγελία, Κουμίκο Χιντάκα, καθώς ανάφερε ότι η εταιρεία σε κάποιες χώρες κάνει ενημέρωση αναφορικά με τα σχέδια τιμολόγησης, εντούτοις δίχως να διευκρινίσει σε ποιες.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ορισμένες από τις χώρες που αναμένεται να εφαρμοσθεί η μείωση στην τιμή των συνδρομών είναι μεταξύ άλλων η Υεμένη, η Ιορδανία, η Λιβύη, το Ιράν, η Κένυα, η Κροατία, η Σλοβενία, η Βουλγαρία, η Νικαράγουα, ο Ισημερινός, η Μαλαισία, η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες. Ωστόσο, ξεχωριστό δημοσίευμα του Cord Cutters News αναφέρει ότι οι μειώσεις θα ισχύσουν επίσης και στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων (πλην Ελλάδος) Βοσνία, Ερζεγοβίνη, Σερβία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, όπως και στη Σλοβακία.

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες αφότου το Netflix ανακοίνωσε σχέδια για να χρεώνει τους συνδρομητές για την κοινή χρήση κωδικών στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Σύμφωνα με τους νέα πολιτική, οι συνδρομητές αναμένεται να πληρώνουν επιπλέον για οποιονδήποτε χρησιμοποιεί μια συνδρομή και διαμένει εκτός του «βασικού» νοικοκυριού.

Ο εκ των διευθυνόντων συμβούλων του Netflix, Γκρεγκ Πίτερς, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εταιρείας τον περασμένο Ιανουάριο είχε άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική. «Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερο τους συνδρομητές μας σε όλο τον κόσμο προσπαθώντας να προσφέρουμε την κατάλληλη αξία στα διαφορετικά σημεία των τιμών και κάνουμε καλή δουλειά με το να επεκτείνουμε αυτό το εύρος», είχε δηλώσει ο Πίτερς. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, σε χώρες όπου δεν έχουμε διεισδύσει βαθιά και έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να τους προσελκύσουμε».

Στα 16 χρόνια που το Netflix προσφέρει τις υπηρεσίες του, σπανίως έχει μειώσει τις συνδρομές του. Αφού πέρυσι αύξησε τις συνδρομές σε ΗΠΑ και Καναδά, στη συνέχεια προσέφερε ένα φθηνότερο πρόγραμμα με προβολή διαφημίσεων για 6,99 δολάρια τον μήνα. Σε αύξηση της συνδρομής τους προχώρησαν το 2022 και άλλες υπηρεσίες βίντεο ροής κατά παραγγελία, όπως οι Paramount Plus, HBO Max, Disney Plus και Hulu.

Διαβάστε περισσότερα