Η Tesla θα ανοίξει ένα νέο Megafactory στη Σαγκάη της Κίνας, το οποίο είναι ικανό να παράγει 10.000 Megapacks το χρόνο, ανακοίνωσε η εταιρεία σε tweet την Κυριακή.

Το Megapack είναι μια πολύ μεγάλη μπαταρία που αποθηκεύει ενέργεια, βοηθά στη σταθεροποίηση του ηλεκτρικού δικτύου και αποτρέπει τις διακοπές λειτουργίας.

Αυτές οι μπαταρίες επιτρέπουν στους χειριστές του δικτύου να μετακινούν επιπλέον χωρητικότητα μεταξύ κομητειών ή πολιτειών και διασφαλίζουν ότι η ισχύς από διακοπτόμενες πηγές μπορεί να αποθηκευτεί και να χρησιμοποιηθεί όταν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη ή όταν υπάρχουν απρογραμμάτιστες διακοπές σε ένα δίκτυο μεταφοράς.

Η Tesla διαθέτει επί του παρόντος ένα Megafactory στο Lathrop της Καλιφόρνια, το οποίο είναι ικανό να παράγει 10.000 μονάδες Megapacks κάθε χρόνο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Σε ένα tweet την Κυριακή, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla , Elon Musk , είπε ότι το εργοστάσιο στην Κίνα θα συμπληρώσει την παραγωγή από το εργοστάσιο στην Καλιφόρνια.

Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή του εργοστασίου κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και θα έχει ως στόχο να ξεκινήσει την παραγωγή περίπου στα μισά του 2024, ανέφερε το κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης Xinhua την Κυριακή από μια τελετή υπογραφής στη Σαγκάη.

Η Tesla και ο Musk δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

 

Διαβάστε περισσότερα