Στο Μαξίμου δεν επιχειρούν για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας προβάλλοντας μονίμως τον μπαμπούλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα που ξέμειναν από βάρβαρους θα πρέπει να αναζητήσουν νέα στρατηγική.

Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει συνθήκες για χαλαρή ψήφο στις ευρωεκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να υποστεί μεγάλη πτώση των ποσοστών της.

Ένα κρίσιμο ποσοστό μπορεί να κατευθυνθεί στα κόμματα της άκρας Δεξιάς ως ψήφος διαμαρτυρίας και ένα μικρότερο ποσοστό προς το ΠΑΣΟΚ.

Με δεδομένη τη δυσαρέσκεια των ελεύθερων επαγγελματιών για το φορολογικό νομοσχέδιο η πτώση των ποσοστών της ΝΔ στις ευρωεκλογές μπορεί να πάρει σοβαρές διαστάσεις.

Στο Μαξίμου τρέμουν στην κυριολεξία το λεγόμενο σύνδρομο Μπακογιάννη που έχασε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών, γιατί ένα μεγάλο μέρος νεοδημοκρατών δεν πήγε να ψηφίσει.

Στο Μαξίμου παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα σενάρια που εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ να είναι έτοιμο να συνεργαστεί με ένα κόμμα της Έφης Αχτσιόγλου, προκειμένου να συγκροτηθεί ένας ισχυρός πόλος στην Κεντροαριστερά που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μετεξελιχθεί σε πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.

Ένα τέτοιο σενάριο προωθείται και από κάποιους ισχυρούς παράγοντες της διαπλοκής.

Παράλληλα, στη σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στο Μαξίμου για το φορολογικό νομοσχέδιο έγινε χαμός.

Ο Κωστής Χατζηδάκης αντιδρούσε σε μια σειρά αλλαγών στο φορολογικό νομοσχέδιο γιατί όπως είπε άλλαζαν ριζικά τη φιλοσοφία του και ελαχιστοποιούσαν τα προσδοκώμενα φορολογικά έσοδα.

Το Μαξίμου είχε λάβει σοβαρά υπ΄ όψιν τις προειδοποιήσεις των βουλευτών και ειδικά όσων εκλέγονται στην περιφέρεια που έχουν άμεση επαφή με τους ψηφοφόρους για το τεράστιο πολιτικό κόστος που θα προκαλέσει η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

Αν ψηφιστεί αυτός ο νόμος κινδυνεύουμε να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησαν οι περισσότεροι βουλευτές.

Γι΄ αυτό το Μαξίμου πίεσε για μια σειρά από αλλαγές, ενώ στην πορεία μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να αλλάξουν και άλλες επίμαχες διατάξεις.

Η απεργία διαρκείας που έχουν κηρύξει οι δικηγόροι από δίκες δημοσίου συμφέροντος αναμένεται να οδηγήσουν πολλές υποθέσεις που αφορούν σε φορολογικά αδικήματα σε παραγραφή.

Επιπροσθέτως θα επιβαρύνουν τη λειτουργία των δικαστηρίων όταν τελειώσει η απεργία.

Διαβάστε ακόμη: