Μάλιστα, μίλησαν για «εχθρική ενέργεια» από την πλευρά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι την περασμένη Τρίτη (23 Αυγούστου), «τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S–300 της Ελλάδας, που βρίσκεται στην Κρήτη».

«Το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S–300 “κλείδωσε” με το ραντάρ του το F–16, το οποίο ήταν σε αποστολή αναγνώρισης στα 10.000 πόδια δυτικά της Ρόδου», προσέθεσαν οι ίδιες πηγές.

«Αυτή η παρενόχληση αποδεικνύει πως η Ελλάδα λειτουργεί κανονικά τους S–300», σημειώνεται, επίσης, από την τουρκική πλευρά.

Η Αθήνα διέψευσε κατηγορηματικά τους τουρκικούς ισχυρισμούς

«Δεν υπήρξε εγκλωβισμός από τους S-300», ανέφεραν στρατιωτικές πηγές, υπογραμμίζοντας πως «τα μαχητικά αεροσκάφη μας εκτελούν την αναχαίτιση, σύμφωνα με τους Διεθνείς κανόνες κατά πάγια πρακτική».

Ελληνοτουρκικά: Νέα πρόκληση Ακάρ, επαναφέρει τους ισχυρισμούς για «ελληνικές παρενοχλήσεις»

Πριν από τρεις ημέρες, ο Χουλουσί Ακάρ εμμένει στη γραμμή της αυξανόμενης έντασης, στην οποία η Άγκυρα έχει επανέλθει το τελευταίο διάστημα, με νέα τοποθέτηση.

«Με ρητορική που αυξάνει την ένταση, ορισμένοι στην Ελλάδα μέρα – νύχτα σπέρνουν διχόνοια, με στόχο να διαταράξουν τις σχέσεις μεταξύ δύο γειτόνων, δύο συμμάχων», ανέφερε ο κ. Ακάρ, ενώ κλιμακώνοντας τη ρητορική του, προσέθεσε:

«Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν έρχεται για συνομιλίες, δεν κάθεται στο τραπέζι, δεν ακούει, λέει ψέματα συνέχεια. Κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο και ένα ψέμα· έχουμε βαρεθεί να αποδεικνύουμε ότι είναι ψέμα».

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι «τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης, πλέον, τα βλέπουν κάποιοι Έλληνες πολιτικοί, απόστρατοι στρατηγοί και ναύαρχοι, ακαδημαϊκοί, ορισμένα στελέχη των Μέσων Ενημέρωσης και Έλληνες που έχουν κοινή λογική».

«Έχουμε δίκιο και είμαστε δυνατοί, εξαιτίας αυτού· είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι, με σκοπό να συνομιλήσουμε. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί για να μην επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, της Τουρκίας και των 85 εκατομμυρίων πολιτών μας, ούτε αυτά των Κυπρίων αδελφών μας και να μην επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός», επεσήμανε.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας επανήλθε στους ισχυρισμούς περί «παρενοχλήσεων» από ελληνικά F–16 κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης, «εκτοξεύοντας» κατηγορίες κατά της Αθήνας για δεύτερη φορά, εντός ολίγων 24ώρων.

Διαβάστε ακόμη:

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη ποζάρει σε παραλία της Γαύδου με μαύρο μπικίνι και βάζει… «φωτιά»

Συγκινητική στιγμή: Ο Γιάννης Πλούταρχος τραγουδά σε νεαρή κοπέλα με τετραπληγία (βίντεο)

Μαυρίκιος Μαυρικίου: Με λάμψη και χλιδή θα παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του