search

LIFESTYLE

«Necker Island»: Το ιδιωτικό νησί του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Πως το αγόρασε με μόλις 180.000 δολάρια...

«Necker Island»: Το ιδιωτικό νησί του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Η νήσος Νέκερ αποτελεί έναν ιδιωτικό παράδεισο ο οποίος ανήκει στον Βρετανό δισεκατομμυριούχο, Ρίτσαρντ Μπράνσον

Αν και το νησί, το οποίο βρίσκεται στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, υπέστη τεράστιες καταστροφές εξαιτίας του τυφώνα Ίρμα το 2017, ο Μπράνσον κατάφερε να τις αποκαταστήσει και μάλιστα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το therichest, έπειτα από το πέρασμα του τυφώνα, το υπερπολυτελές θέρετρο που βρισκόταν στο παραθαλάσσιο μέρος αναγκάστηκε να κλείσει για λίγους μήνες. Ωστόσο, ο Μπράνσον, χρειάστηκε μόλις, ένα χρόνο προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημιές. Το θέρετρο, μπόρεσε να λειτουργήσει και πάλι τον Οκτώβριο του 2018.

Αποτελεί ιδανικό μέρος διακοπών για super rich επιχειρηματίες. Δεκάδες διασημότητες καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες από όλον τον κόσμο έχουν επισκεφτεί το συγκεκριμένο νησί. Μεταξύ αυτών, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Μπαράκ Ομπάμα καθώς και η Μαράια Κάρεϊ.

Πώς ο Μπράνσον αγόρασε το Νησί με έκπτωση 97%

Ο πρόεδρος του ομίλου Virgin αγόρασε το ακίνητο για περίπου 180.000 δολάρια το 1979. Έκτοτε, έχει ξοδέψει το εκπληκτικό ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπλαση του νησιού. Πρώτη φορά, ο Μπράνσον έμαθε για την ύπαρξη του συγκεκριμένου νησιού τη δεκαετία του 1970. Εκείνη την εποχή, ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον ο οποίος είχε μόλις, ιδρύσει τη Virgin Records, ενδιαφερόταν να αγοράσει το νησί. Λίγο αργότερα, ο μεσίτης ο οποίος επικοινώνησε μαζί του, τού πρότεινε να επισκεφθεί το πολυτελές και ιστορικό νησί.

Έτσι, και έγινε. Όταν όμως, ο Μπράνσον έμαθε πως η τιμή πώλησης του νησιού ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια δολάρια, ήξερε αυτόματα, ότι δεν μπορούσε να την αντέξει οικονομικά. Πρόσφερε το υψηλότερο ποσό που μπορούσε προκειμένου να αγοράσει το νησί, το οποίο ήταν τα μόλις, 100.000 δολάρια. Ο μεσίτης δεν δέχτηκε.

 

Σχεδόν ένα χρόνο μετά από την επίσκεψη του Μπράνσον στο νησί, ο επιχειρηματίας έλαβε μια κλήση από τον ιδιοκτήτη του νησιού. Ο ιδιοκτήτης ήθελε να πουλήσει το νησί, αλλά δεν είχε λάβει καμία άλλη προσφορά εκτός από την προσφορά του Μπράνσον. Εκείνη την εποχή, ο Μπράνσον ήταν ήδη σε πολύ καλύτερη οικονομική θέση χάρη στη Virgin Records, οπότε όταν του προτάθηκε να αγοράσει το νησί για 180.000 δολάρια, δεν δίστασε να δεχτεί και προχώρησε στην αγορά.

Σήμερα, το ιδιωτικό νησί ανήκει εξ ολοκλήρου στον Μπράνσον, αλλά είναι επίσης μέρος του πολυτελούς χαρτοφυλακίου ακινήτων που ανήκει στη Virgin Limited Edition. Ολόκληρο το νησί λειτουργεί και ως πολυτελές θέρετρο που μπορεί να φιλοξενήσει περίπου σαράντα ενήλικες επισκέπτες καθώς και έξι παιδιά.

Μια διανυκτέρευση στο ιδιωτικό νησί κοστίζει περίπου 107.500 δολάρια για 20 δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 40 άτομα. Η τιμή μπορεί να αγγίξει τα 128.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση, εάν οι επισκέπτες αποφάσισαν να νοικιάσουν και τα 24 δωμάτια του νησιού που μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 48 επισκέπτες.Διαβάστε ακόμη: