Ιστορική θεωρείται η σημερινή ημέρα για τον Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον αφού ξεπερνά τον Τζεφ Μπέζος και κάνει ένα «διαστημικό» βήμα μπροστά.  Ο δισεκατομμυριούχος, μετά από δύο δεκεατίες κόπων με δύο πιλότους και τρεις επιβάτες θα ταξιδέψει 88 χιλιόμετρα πάνω από τη γη για λιγότερο από μια ώρα με το Virgin Galactic flight.

virgin_branson

Είναι μια κομβική στιγμή, για τα επιβατικά ταξίδια στο… διάστημα και ολόκληρος ο πλανήτης αναμένει με αγωνία την πτήση αυτήν.  Ο Μπράνσον, έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει πρώτα να δοκιμάσει ο ίδιος τη ριψοκίνδυνη αυτή πτήση στο διάστημα, πριν ξεκινήσουν τα επιβατικά ταξίδια του χρόνου.

 

 

Πώς θα είναι το διαστημικό ταξίδι του Μπράνσον

Ο Άγγλος μεγιστάνας θα ταξιδέψει με το σκάφος VSS Unity της Virgin, το οποίο θα μεταφέρει ένα λεγόμενο μητρικό αεροσκάφος σ’ ένα ταξίδι που αναμένεται να διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα από την απογείωση μέχρι την προσγείωση. Μετά την απελευθέρωσή του από το μητρικό αεροσκάφος το Unity θα πυροδοτήσει τον κινητήρα του για να φθάσει σε ύψος 88 χλμ. από την επιφάνεια της Γης, πέραν δηλαδή του ορίου του Διαστήματος που αναγνωρίζει η National Aeronautics and Space Administration (η NASA δηλαδή), αλλά λίγο κάτω από τη γραμμή Κάρμαν, το διεθνώς αναγνωρισμένο σύνορο του Διαστήματος σε απόσταση 99 χλμ. από τον πλανήτη μας.

O «πόλεμος των άστρων» με τους δισεκατομμυριούχους ανταγωνιστές του φαίνεται ότι αναβίωσε τη δίψα του Μπράνσον για το «ζην επικινδύνως». Μετά την ανακοίνωση τον περασμένο μήνα του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ότι θα πετάξει στο διάστημα με πύραυλο της εταιρείας του, Blue Origin στις 20 Ιουλίου, ο Μπράνσον έσπευσε να τον προλάβει στην κούρσα του Διαστήματος ανακοινώνοντας ότι θα μετάσχει στη δοκιμαστική πτήση της Virgin Galactic Holdings εννιά μέρες νωρίτερα και μία εβδομάδα προτού γιορτάσει τα 71α γενέθλιά του.

«Γ@μ.. έ το, ας το κάνουμε»

Σύμφωνα με τον Γουίλ Γουάιτχορν, πρώην πρόεδρο της Virgin Galactic, ήταν μια κλασική κίνηση του Μπράνσον, που κέρδισε το παρατσούκλι “Dr Yes” από τους συνεργάτες του με το σύνθημά του «Γ@μ.. έ το, ας το κάνουμε» και την τάση του να εγκρίνει ακόμη και τα πιο απαιτητικά εγχειρήματα.

«Ο Ρίτσαρντ μπορεί να μη φοβάται, αλλά είναι ταυτόχρονα σκεπτόμενος άνθρωπος», είπε ο Γουάιτχορν σε συνέντευξή του. «Δεν θα πήγαινε σ’ αυτό το ταξίδι αν δεν πίστευε ότι θα είναι ασφαλές. Και αν καταφέρει να νικήσει τον Τζεφ Μπέζος, καλή τύχη σε αυτόν». Της απόφασης του Μπράνσον για το ταξίδι στα όρια του διαστήματος είχε προηγηθεί η έγκριση από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ του αιτήματος της Virgin Galactic για τη μεταφορά επιβατών επί πληρωμή. «Πώς να περιμένεις να ταξιδέψουν επιστήμονες και διαστημο-τουρίστες αν δεν είναι έτοιμο να το κάνει και το αφεντικό», είπε ο Γουάιτχορν.