Οι πυρκαγιές στο Καναδά πλήττουν για ακόμη μια φορά την Νέα Υόρκη καθώς πυκνή ομίχλη καπνού θα καλύψει την ατμόσφαιρα.

Την Τρίτη, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ, εξέδωσε προειδοποίηση στα social media, ότι ο καπνός από τις πυρκαγιές του Καναδά πρόκειται να περάσει στην ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης σήμερα και αύριο.

«Η ποιότητα του αέρα αναμένεται να φτάσει σε ανθυγιεινά επίπεδα σε ορισμένες περιοχές», έγραψε, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Περιβαλλοντικής Διατήρησης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYSDEC) «εκδίδει συμβουλές υγείας για την ποιότητα του αέρα που αφορούν στη δυτική και κεντρική Νέα Υόρκη και την ανατολική λίμνη Οντάριο».

Σύμφωνα με το NYSDEC,  η ποιότητα του αέρα θα είναι σε «ανθυγιεινά» επίπεδα σήμερα στη δυτική περιοχή της Νέας Υόρκης και «ανθυγιεινά για ευαίσθητες ομάδες» στην κεντρική Νέα Υόρκη και τις ανατολικές περιοχές της λίμνης Οντάριο. Στην Νέα Υόρκη και το Λονγκ Άιλαντ η ποιότητα του αέρα θα είναι σε μέτρια επίπεδα.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, έστειλε το δικό του μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι όποιος βγαίνει έξω την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα πρέπει να «φορά μάσκα KN95 ή N95» ή ιδανικά να αποφεύγει να κινείται στους εξωτερικούς χώρους.

Διαβάστε περισσότερα