Για ένα καλό set ετήσιων αποτελεσμάτων της Jumbo κάνει λόγο η NBG Securities, καθώς, όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή εταιρεία, ευθυγραμμίστηκε σε γενικές γραμμές με τις προσδοκίες της.

Σε αυτό το πλαίσιο, θέτει ως τιμή-στόχο τα 32,3 ευρώ, με περιθώριο ανόδου (upside) 25,29%, σε σύγκριση με το κλείσιμο της μετοχής (25,78 ευρώ) στη συνεδρίαση της 17ης Απριλίου. Παράλληλα, η NBG δίνει σύσταση outperform για τον τίτλο της Jumbo.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, τα συνολικά αποτελέσματα της εισηγμένης το 2023 ήταν καλά, χωρίς εκπλήξεις, αντανακλώντας για άλλη μια φορά το ανθεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο της Jumbo, το ισχυρό brand name και την ηγετική θέση της στην αγορά.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον, προσθέτει, ότι η διοίκηση είπε πως θα επανεξετάσει τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του 2024, με την απελευθέρωση των πωλήσεων Απριλίου (αντιπροσωπεύουν τα 4/5 της συνολικής περιόδου του Πάσχα), λόγω της αστάθειας από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, παρόλο που οι ενδείξεις για τις πωλήσεις και την κερδοφορία από την έναρξη της χρονιάς μέχρι σήμερα είναι αισιόδοξες.

Πρόθεση της διοίκησης είναι να αναθεωρήσει το ετήσιο guidance της λόγω της επιβάρυνσης του κλίματος στο Χρηματιστήριο, με τη μετοχή να κλείνει -0,92% χαμηλότερα στη χθεσινή συνεδρίαση έναντι +0,60% του Γενικού Δείκτη και +0,46% του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (Large Cap).

Η NBG υπενθυμίζει ότι το αρχικό guidance της διοίκησης της Jumbo για το 2024 προβλέπει αύξηση περίπου 8-10% στον ετήσιο κύκλο εργασιών του ομίλου και αντίστοιχη αύξηση στην κερδοφορία.

Η μετοχή ενισχύεται κατά +2,6% από τις αρχές του έτους, έναντι +5,6% για τον ΓΔ και +1,5% για τον Large Cap, διαπραγματεύεται με 7,4x στον δείκτη EBITDA και 11,2x στο PAT για το 2024, στοιχεία τα οποία η χρηματιστηριακή θεωρεί μη απαιτητικά, προσφέροντας μερισματική απόδοση 5,4%, με βάση τη δική της πρόβλεψη.

Διαβάστε ακόμη: