Οι επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών κάθε χώρας – μέλους του ΝΑΤΟ δεσμεύθηκαν να εντείνουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία και να βοηθήσουν στην επισκευή της ενεργειακής της υποδομής, εν μέσω του «κύματος» των ρωσικών επιθέσεων.

«Η επιθετικότητα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των επίμονων και ασυνείδητων επιθέσεων της προς τους Ουκρανούς πολίτες αλλά και την ενεργειακή υποδομή, στερεί βασικές ανθρώπινες υπηρεσίες από εκατομμύρια Ουκρανούς», ανέφεραν οι Υπουργοί, σε κοινή δήλωση μετά την πρώτη ημέρα των συνομιλιών, στο Βουκουρέστι.

Νίκος Δένδιας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, μερικά λεπτά πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών κάθε χώρας – μέλους του ΝΑΤΟ.

Καταδίκασαν τη «σκληρότητα της Ρωσίας» εναντίον των αμάχων της Ουκρανίας και υποσχέθηκαν να βοηθήσουν τη χώρα, όσον αφορά τις επισκευές που πρέπει να υλοποιηθούν, στις ενεργειακές υποδομές.

«Θα συνεχίσουμε περαιτέρω την υποστήριξη προς την Ουκρανία, καθώς εξακολουθεί να υπερασπίζεται την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα και θα τη διατηρήσουμε, για όσο διάστημα χρειασθεί», σημειώθηκε στην ανακοίνωση.

Ακόμη, επιβεβαιώθηκε η απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, το 2008, ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της συμμαχίας. Έκτοτε, βεβαίως, οι ηγέτες δεν έχουν προβεί σε συγκεκριμένα βήματα, όπως η παροχή ενός σχεδίου δράσης προς το Κίεβο, το οποίο θα καθόριζε το χρονοδιάγραμμα.

Διαβάστε ακόμη: