Η Ισπανία θα ενισχύσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με ακόμη δύο αντιαεροπορικά συστήματα “HAWK”, μετά την παράδοση τεσσάρων την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να τις βοηθήσει στην αναχαίτιση των ρωσικών επιθέσεων και την προστασία των υποδομών της χώρας.

«Μπορώ να σας πω ότι θα σταλούν ακόμη δύο (αντιαεροπορικά συστήματα “HAWK”). Ανταποκρινόμαστε σε ένα πολύ συγκεκριμένο αίτημα από το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία», τόνισε σήμερα (10/11) η Υπουργός Άμυνας της Ισπανίας, Μαργαρίτα Ρόμπλες.

Εκτός από τα δύο αμερικανικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα, η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία και έξι αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση της Ουκρανίας απηύθυνε έκκληση στα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ για περαιτέρω ενίσχυση ώστε να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις της Ρωσίας με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, από τις οποίες σκοτώθηκαν άμαχοι και καταστράφηκαν υποδομές ζωτικής σημασίας, όπως σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής και εγκαταστάσεις του δικτύου ύδρευσης.

Αυτές οι επιθέσεις θεωρήθηκαν αντίποινα της Μόσχας για την έκρηξη σε γέφυρα της Κριμαίας, την οποία ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτήρισε ως «τρομοκρατική επίθεση».

Μιχάιλο Ποντόλιακ: «Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες, αλλά με τον επόμενο ηγέτη της Ρωσίας»

Διαβάστε ακόμη: