Κατά τις τελευταίες εβδομάδες έγιναν 4 ραντεβού κορυφαίων επιχειρηματιών της χώρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα!

Ειδικότερα δύο μεγαλοεπιχειρηματίες με σημαντική επίδραση στα τεκταινόμενα συνάντησαν με διάφορα μιας εβδομάδας τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου και συζήτησαν μαζί του κρίσιμα και καθοριστικά θέματα μείζονος σημασίας!

Την ίδια στιγμή δύο άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται σε τομείς «της μόδας», που βρίσκονται στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος της επιχειρηματικής σκηνής, συναντήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης των σχέσεων τους, που παλαιότερα ήταν άριστες!

Σε απλά λόγια, τα ραντεβού Μητσοτάκη – Τσίπρα με τους μεγαλοεπιχειρηματίες έληξαν ισόπαλα 2-2!!!


Είδε και τον Ι. Βαρδινογιάννη ο Χόλτερμαν του Ελλάκτωρα

Σχετικά με τα ραντεβού του Χένρι Χόλτερμαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, του Ολλανδού αφεντικού της Reggeborgh και βασικού μετόχου του τεχνικού και ενεργειακού ομίλου «Ελλάκτωρ» γράφτηκαν πολλά, τα περισσότερα ασαφή και αποσπασματικά, που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν κατευθυνόμενα και εξυπηρετούσαν καταστάσεις!

Το Radar πρώτο -και μόνο- αποκάλυψε την συνάντηση του Ολλανδού μεγιστάνα με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, του τραπεζικού συστήματος καθώς και του Ταμείου Ανάκαμψης και των προοπτικών που προσφέρει στη χώρα η απορρόφηση των πόρων του!

Ωστόσο ο Χένρι Χόλτερμαν πραγματοποίησε δύο ακόμη ραντεβού, όχι όμως την ίδια μέρα που είχε κλειστεί η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου, αλλά δύο μέρες πριν!

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, την περασμένη Τρίτη 7 Δεκεμβρίου ο Χένρι Χόλτερμαν ήρθε αεροπορικώς στη χώρα μας με το ιδιωτικό του αεροσκάφος και κατά σειρά συνάντησε, σε καθορισμένα ραντεβού, πρώτα τον Ευάγγελο Μυτιληναίο στα γραφεία του ομίλου «Μυτιληναίος» και αμέσως μετά τον Γιάννη Βαρδινογιάννη (Τζίγγερ) στα γραφεία της Μότορ Όιλ!

Και οι δυο αυτές συναντήσεις με ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας, εντάσσονται στη λογική του ισχυρού άνδρα του Ελλάκτωρα πρώτον, να καταδείξει ότι «είναι εδώ» και «ήρθε για να μείνει»και δεύτερον, να βρίσκεται σε συχνή επαφή με τους μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου των κατασκευών και της ενέργειας (και όχι μόνο) επιδεικνύοντας απτό ενδιαφέρον όχι στενά γύρω από τους συγκεκριμένους τομείς αλλά σε ένα ανοικτό πλαίσιο διερεύνησης νέων ευκαιριών σε πλήθος τομέων επιχειρηματικής δράσης!

Και μετά το πέρας των συναντήσεων του με δύο εκ των κορυφαίων επιχειρηματιών της χώρας, επέστρεψε αεροπορικώς στην έδρα του σε ένα αυθημερόν ταξίδι!

Δύο μέρες μετά, αφού το ραντεβού στο Μαξίμου είχε καθοριστεί και επιβεβαιωθεί, ήρθε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό!

Καμία άλλη συνάντηση δεν υπήρξε, ούτε με άλλους επιχειρηματίες, ούτε με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα άλλων πολιτικών φορέων!


Ποιος αγόρασε τα 5 εκατ. μετοχές της Lamda που πούλησε η Helikon;

Το ιταλικό fund Helikon, είχε ως γνωστόν αποκτήσει τον Ιούλιο του 2020, 6 εκατομμύρια μετοχές της Lamda Development, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 3,4% της εισηγμένης εταιρίας, από την κυρία Μαριάννα Λάτση που αποφάσισε τότε να αποεπενδύσει πλήρως!

Τον Οκτώβριο του 2021, το fund Helikon, αφού κατέγραψε σημαντικές υπεραξίες, αποεπένδυσε πλήρως από την Lamda για να τοποθετηθεί ολοσχερώς και επιθετικά στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ!

Όπως επισήμως έγινε γνωστό, ο βασικός μέτοχος της Lamda κ. Σπύρος Λάτσης, απέκτησε 1 εκατ. μετοχές από τα 6 εκατ. που πούλησε το Helikon!

Υπό αυτή την έννοια το ερώτημα που τίθεται την ώρα τούτη είναι, ποιος αγόρασε τα υπόλοιπα 5 εκατ. μετοχές της Lamda που επώλησε το ιταλικό fund;

Ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από την άγνωστη και μη ανακοινώσιμη αγοραπωλησία;

Ποιος ή ποιοι έχουν λόγο να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους στην συγκεκριμένη συναλλαγή και γιατί;


Hilton – Conrad:Εμπορικό κέντρο τριών ορόφων, μαγαζιά επί της Β. Σοφίας, κατοικίες από τον 9ο- 12ο όροφο!

Οι εξελίξεις γύρω από το ιστορικό ξενοδοχείο Χίλτον, που ανακοινώθηκαν από την Ιονική ξενοδοχειακή, συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου και αφορούν μετονομασία σε Conrad, πώληση κατοικιών σε συμφωνία με την Conrad residencies και Waldorf Astoria residencies, έρχονται να επιβεβαιώσουν το αποκλειστικό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της στήλης που μόνη και πρώτη έφερε στο φως τις ραγδαίες και σημαντικές εξελίξεις!

Ενός επενδυτικού πλάνου 130 εκατ. ευρώ που αναμορφώνει όχι μόνο την εικόνα του ξενοδοχείου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και τον χάρτη του real estate και του εμπορίου στο κέντρο της Αθήνας!

Για όποιον δεν θυμάται υπενθυμίζω και επαναλαμβάνω ότι το επιχειρησιακό πλάνο είναι συνολικό και σύνθετο και προβλέπει εμπορικούς χώρους προβολής, μίνι εμπορικό κέντρο, νέα εστιατόρια και κατοικίες προς πώληση!

Σε απλά λόγια για να έχετε μια πλήρη εικόνα, στον χώρο όπου σήμερα βρίσκεται η πισίνα, ακριβώς δίπλα της ανεγείρεται μεταλλική κατασκευή όπου και θα στεγαστούν τα υπερπολυτελή εστιατόρια του ξενοδοχείου!

Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα μέσα από την μετακίνηση του ιστορικού εστιατορίου «Βυζαντινό»να υπάρξει εμπορική επέκταση, με καταστήματα προβολής που θα έχουν απευθείας πρόσβαση από την Βασιλίσσης Σοφίας! Ομοίως θα αξιοποιηθεί εμπορικά η πλευρά του Χίλτον που βρίσκεται πάνω στη Μιχαλακοπούλου!

Επιπροσθέτως το σχέδιο – που ακόμη συζητείται – προβλέπει εμπορικούς και εκθεσιακούς χώρους μέχρι και τον τρίτο όροφο!

Τα δωμάτια και οι σουίτες θα βρίσκονται από τον 3ο έως τον 8ο όροφο και από τον 9ο όροφο έως τον 12ο όροφο θα αναπτυχθούν τα προς πώληση διαμερίσματα σε συνεργασία με την Conrad και την Waldorf Astoria residencies!