Παρακολουθώντας την αγορά χρόνια, οφείλω να ομολογήσω ότι βλέποντας τις κινήσεις και την τακτική του ιταλικού fund Helikon που δραστηριοποιείται εντόνως στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά (εκτός των άλλων κατέχει και πακέτο 5% στην Eurobank) είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω τον θαυμασμό μου!

Ειδικά τελευταία, οι άνθρωποι της Helikon δίνουν ρέστα!!! Αφού αποκόμισαν πολύ μεγάλες υπεραξίες από τις μετοχές της Lamda που είχαν αγοράσει από την Μαριάννα Λάτση, τις οποίες πούλησαν στο σύνολο τους, δεν κράτησαν ούτε μία για δείγμα, μπήκαν πρώτα απ’ όλα στην ΔΕΗ, ενώ στη συνέχεια απέκτησαν πακέτο μετοχών του ΟΛΠ!

Δύο κινήσεις προσανατολισμένες στο μέλλον, στις προοπτικές και τις προσδοκίες, επί τη βάσει πραγματικών οικονομικών στοιχείων και νέων δεδομένων της αγοράς!

Και το γεγονός είναι πως πράγματι και η ΔΕΗ αλλά και ο ΟΛΠ έχουν μπροστά τους success story το οποίο έχουν διαβλέψει οι Ιταλοί!

Βεβαίως το γεγονός ότι αποχώρησαν ολοσχερώς από την Lamda σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που υποτίθεται πως το έργο προχωράει με ταχείς ρυθμούς, μου προκάλεσε εντύπωση και προβληματισμό για να είναι ειλικρινής!

Όπως και το γεγονός ότι οι Ιταλοί σε συνέντευξη τους δήλωσαν πως στις επαφές που πραγματοποιούν με τις διοικήσεις των εταιρειών που συμμετέχουν, θέτουν ερωτήματα προς απάντηση!

Και με βάση την ανταπόκριση στα ερωτήματα τους προχωρούν στις επόμενες κινήσεις τους!

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν δικαίως διερωτάται ο μέσος επενδυτής του Χρηματιστηρίου: γιατί πούλησαν όλες τις μετοχές της Lamda οι Ιταλοί της Helikon;

Της μόνης εταιρείας στην οποία είχαν τοποθετηθεί μετοχικά και αποεπένδυσαν ολοσχερώς!

Σε ποια ερωτήματα τους δεν απάντησε άραγε ικανοποιητικά η διοίκηση της Lamda;

Και τι άποψη έχει άραγε για όλα αυτά ο βασικός μέτοχος της εταιρείας κ. Σπύρος Λάτσης;