Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης των δύο Κρητικών στους Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε με παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου πλήρη διαλεύκανση του καταγγελλόμενου περιστατικού βίας με την επίθεση σε βάρος Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο της Κρήτης αλλά και έρευνα της όλης υπόθεσης κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Η εντολή για διεξαγωγή της ανακριτικής έρευνας κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, είναι για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπος, επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα, παράνομη οπλοφορία, απειλή και απλή σωματική βλάβη.

Ο 38χρονος που κατηγορείται ότι τράβηξε μαχαίρι είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για επίθεση με ρόπαλο σε βάρος 26χρονου, ενώ ο 36χρονος συνεργός του είχε κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών και είχαν επιβληθεί σε βάρος του περιοριστικοί όροι. Ο 38χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στον Ανακριτή.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης:

Μυλοπόταμος: Τι λένε οι Γερμανοί τουρίστες

Με μεγάλη ανακούφιση υποδέχτηκε η οικογένεια των Γερμανών την είδηση ότι η Αστυνομία εντόπισε τους δύο Κρητικούς που τους επιτέθηκαν με αγριότητα.

Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί ήταν αυτοί που τους επιτέθηκαν με γροθιές προκαλώντας τους τραύματα στο πρόσωπο.

«Νιώθουμε ανακούφιση, επειδή είναι ένα μέτρο ασφαλείας για εμάς, για να βγούμε έξω, θα νοικιάζουμε μηχανάκια σήμερα, αλλά είναι ένα μέτρο ασφαλείας και για την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους που ζουν στην Κρήτη», δήλωσε μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ, ο Κρις ένας από τους Γερμανούς τουρίστες που δέχτηκαν επίθεση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ οι Γερμανοί διαψεύδουν τους ισχυρισμούς τους.

Κρις: «Αυτός ξεκίνησε τον καυγά, αυτός μου έδωσε μπουνιά από το παράθυρο, συνεπώς αυτός προκάλεσε το περιστατικό».

Μάικ, Γερμανός τουρίστας που δέχτηκε επίθεση: «Έπρεπε να το διαχειριστώ, προσπάθησα να βοηθήσω την οικογένειά μου, να σώσω την οικογένειά μου εκείνη τη στιγμή, η αδερφή μου άρχισε να ουρλιάζει».

Από την πλευρά του ο Διονύσης Βέρρας, δικηγόρος των κατηγορουμένων, δήλωσε: «Σαν πραγματικό περιστατικό το μαχαίρι δεν έχει λάβει χώρα, δεν έχει συμβεί, δεν έχει βρεθεί κανένα μαχαίρι. Πρόκειται για μία δίωξη υπερβολική και για ένα συμβάν που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

«Υπήρχε μαχαίρι, ελπίζω οι ντόπιοι να το είδαν, υπήρχαν μάρτυρες, υπήρχαν πολλοί ντόπιοι στην περιοχή που είδαν το συμβάν», αναφέρει ο ένας Γερμανός τουρίστας.

 

 

Διαβάστε ακόμη:

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα «γδύνονται» στο OnlyFans – «Μέσα σε λίγες μέρες έβγαλα όσα σε ένα μήνα»

«Η δολοφόνος της Ντούγκινα» -Η Μόσχα δημοσίευσε βίντεο με την ύποπτο

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αναλυτικά οι χρεώσεις ανά εταιρεία μετά την επιδότηση