Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται οι δύο «νταήδες» από την Κρήτη που μετά από ασήμαντη αφορμή, την περασμένη Παρασκευή, κυνήγησαν μανιωδώς μια οικογένεια τουριστών από την Γερμανία που έκανε τις διακοπές της στο Ρέθυμνο.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι ελληνικές αρχές οφείλουν τόσο την εφαρμογή του νόμου, όσο και «τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο».

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του «ψηλού» και του «κοντού» στην Κρήτη, σύμφωνα με τις περιγραφές που έδωσαν οι Γερμανοί τουρίστες, οι δυο νταήδες είχαν βάλει λυτούς και δεμένους, προκειμένου να αποσυρθούν οι μηνύσεις εις βάρος τους. Μάλιστα επικοινώνησαν οι ίδιοι με τον ιδιοκτήτη του γραφείου ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ζητώντας δια ζώσης συνάντηση για να «λυθεί η παρεξήγηση».

Μία εβδομάδα δώρο διακοπές στην Κρήτη για τους Γερμανούς

Μετά την περιπέτεια των Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης τους έκανε δώρο μία εβδομάδα διακοπές. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος καταδίκασε την απαράδεκτη επίθεση, τονίζοντας ότι «συμπεριφορές τέτοιου είδους δεν συνάδουν με την Κρητική Φιλοξενία και πλήττουν το τουριστικό μας προϊόν».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μιχάλης Βλατάκης επικοινώνησε με την οικογένεια και, αφού εξέφρασε την ειλικρινή συγγνώμη εκ μέρους του Τουρισμού της Κρήτης και των Κρητικών, προσκάλεσε όλη την οικογένεια να επισκεφθούν σε μελλοντική ημερομηνία της αρεσκείας τους, για μία εβδομάδα την Κρήτη, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Σύνδεσμο.

Η οικογένεια αποδέχθηκε την πρόσκληση με ιδιαίτερη χαρά και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της γι’ αυτήν τη γενναιόδωρη προσφορά. «Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια γεγονότα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης.

Τηλεφωνική επικοινωνία Κικίλια με τους Γερμανούς

Τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένεια των Γερμανών που δέχθηκαν επίθεση στην Κρήτη είχε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας τις προηγούμενες ημέρες ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό. Η οικογένεια, παρά το περιστατικό, συζήτησε με τον υπουργό Τουρισμού για τις ομορφιές της κρητικής γης και της γαστρονομίας της και του εξέφρασε την πρόθεσή της να επισκεφτούν και του χρόνου την Ελλάδα και την Κρήτη.

Ο υπουργός τους ευχαρίστησε για την αγάπη τους στην χώρα μας και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική φιλοξενία και τους προσκάλεσε στην Αθήνα όποτε το επιθυμούν.

Διαβάστε ακόμη:

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα «γδύνονται» στο OnlyFans – «Μέσα σε λίγες μέρες έβγαλα όσα σε ένα μήνα»

Έτοιμο το πακέτο παροχών που θα ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Η δολοφόνος της Ντούγκινα» -Η Μόσχα δημοσίευσε βίντεο με την ύποπτο