Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο νεαρών από τον Μυλοπόταμο, αφορά σε αδικήματα που διαπράχθηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και αυτό βαρύνει ακόμα περισσότερο την υπόθεση. Σύμφωνα με το Cretalive, σε αυτό το πλαίσιο, της επίθεσης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, κινείται η παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε και η δικογραφία της Ασφάλειας Ρεθύμνου, σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν τελικά και οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος των δύο Κρητικών. Φέρονται δηλαδή, με βάση το κατηγορητήριο, ότι τους επιτέθηκαν για ρατσιστικούς λόγους, λόγω εθνικής καταγωγής.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι οι δύο κατηγορούμενοι «ξέφυγαν» επειδή είχαν να κάνουν με αλλοδαπούς τουρίστες και εκτιμούν ότι αν στη θέση τους ήταν κάποιοι Έλληνες, το επεισόδιο δεν θα είχε πάρει έκταση και θα είχε λήξει στην πρώτη φάση του, πριν δηλαδή την καταδίωξη.

Τη θέση πάντως αυτή δεν την ασπάζονται όλοι, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι κατηγορούμενοι θα μπορούσαν να επιδείξουν ανάλογη βίαιη συμπεριφορά ακόμα και σε συμπατριώτες τους. Η διαφορά έγκειται περισσότερο στο γεγονός ότι οι Κρητικοί γνωρίζουν και θα έδιναν τόπο στην οργή από φόβο, οι τουρίστες όμως δεν γνωρίζουν και έτσι έπραξαν το αυτονόητο, προκειμένου να καταγράψουν τα στοιχεία του οδηγού για το τρακάρισμα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η οικογένεια από τη Γερμανία. Πρόκειται για έναν 46χρονο πατριό και τρία αδέλφια, ηλικίας 25, 27 και 23 ετών, οι οποίοι διέμεναν σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Σκαλέτας Ρεθύμνου.

Γροθιές

Το δεδομένο είναι στην πρώτη φάση του επεισοδίου σημειώθηκε συμπλοκή και έπεσε ξύλο. Η αρχή έγινε από τον 38χρονο Μυλοποταμίτη, οδηγό του 4χ4, ο οποίος, όταν οι Γερμανοί ζήτησαν τα στοιχεία του για τη ζημιά, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και έριξε μία μπουνιά στο πρόσωπο του 25χρονου αδελφού, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού με ανοιχτό παράθυρο.

Το γρονθοκόπημα δεν έμεινε αναπάντητο. Μόλις είδε να χτυπάνε τον αδελφό του, ο 27χρονος Γερμανός κατέβηκε από το ενοικιαζόμενο όχημα και έριξε και αυτός με την σειρά του μπουνιά στον 38χρονο.

Στο επεισόδιο πήρε ενεργά μέρος, με βάση τα όσα περιγράφονται, και ο 36χρονος Κρητικός συνοδηγός του 38χρονου, ο οποίος επίσης πιάστηκε στα χέρια με τον 25χρονο Γερμανό. Και ενώ η συμπλοκή βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο 38χρονος φέρεται να πήγε στο 4χ4, να πήρε ένα μαχαίρι και να κινήθηκε απειλητικά κατά των Γερμανών, οι οποίοι βλέποντας τον κίνδυνο να έρχεται, μπήκαν στο ενοικιαζόμενο και έβαλαν μπροστά για να φύγουν.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο επικίνδυνη, αφού οι δύο Κρητικοί φέρονται να καταδίωξαν το όχημα των Γερμανών, πέφτοντας πολλές φορές πάνω του. Όταν πια κατάφεραν να τους προσπεράσουν, τους χτυπούσαν με την όπισθεν και έβαλαν τους πίσω τροχούς πάνω στο καπό του ενοικιαζόμενου οχήματος με τις σκηνές στην «καρδιά» του Περάματος, να έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Η οικογένεια των Γερμανών πιστεύει ότι η επίθεση συνδέεται με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και υποστηρίζουν πως είναι ακόμα ζωντανοί χάρη στην έμπειρη συμπεριφορά του 46χρονου οδηγού. Παράλληλα, αναγνωρίζουν ότι η βοήθεια ντόπιων στο Πέραμα που ουσιαστικά μπήκαν στη μέση για να τους φυγαδεύσουν, ήταν καταλυτική.

Πάντως, οι συνήγοροι υπεράσπισης διαψεύδουν κατηγορηματικά κάθε σύνδεση του επεισοδίου με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, όπως αποδίδονται στους δύο Κρητικούς.

Η παραγγελία Ντογιάκου προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου

Πλήρη διαλεύκανση του καταγγελλόμενου περιστατικού βίας με την επίθεση σε βάρος Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο στην Κρήτη αλλά και έρευνα της όλης υπόθεσης κατά απόλυτη προτεραιότητα, ζήτησε με παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η συγκεκριμένη εντολή του εισαγγελέα εδράζεται στο άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το οποίο προβλέπει: «….ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος στην παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου αναφέρει, κατά πληροφορίες, ότι η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση πρέπει να είναι εξονυχιστική, να γίνει με πληρότητα και να διακριβωθούν όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Η εντολή για διεξαγωγή της ανακριτικής έρευνας κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, είναι για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπος, επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα, παράνομη οπλοφορία, απειλή και απλή σωματική βλάβη.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη σχετική παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου, αναφέρεται σε κίνδυνο δυσμενών αναφορών σε βάρος της Ελλάδας τα οποία μπορεί και να βλάψουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και ακόμη υπογραμμίζει ότι η εν λόγω υπόθεση, «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου».

Διαβάστε ακόμη:

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα «γδύνονται» στο OnlyFans – «Μέσα σε λίγες μέρες έβγαλα όσα σε ένα μήνα»

Έτοιμο το πακέτο παροχών που θα ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Η δολοφόνος της Ντούγκινα» -Η Μόσχα δημοσίευσε βίντεο με την ύποπτο