Σε εκκένωση του κτηρίου της κατάληψης «Ευαγγελισμός» στο Ηράκλειο της Κρήτης προχώρησε σήμερα τα ξημερώματα η ΕΛΑΣ.
Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην έφοδο εντόπισαν και συνέλαβαν συνολικά έξι άτομα τα οποία ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση – το περασμένο Σάββατο – κατά του Μάκη Βορίδη όταν πήγε σε εστιατόριο με την οικογένεια και φίλους του.
Σύμφωνα με πληροφορίες,πρόκειται για τέσσερις άνδρες και δύο κοπέλες, όλοι Έλληνες, ηλικίας από 26 έως 33 ετών.
Στο κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καδρόνια, σφυριά και αντιασφυξιογόνες μάσκες.
Δείτε φωτογραφίες από τα ευρήματα
 
  
  
 
Δείτε βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση που έγινε στις 04:30 τα ξημερώματα
Η επίθεση με στόχο τον πρώην υπουργό έγινε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο κ. Βορίδης με την οικογένειά του και φίλους του πήγαν για φαγητό σε εστιατόριο στο Ηράκλειο Κρήτης.
Έξω από το μαγαζί μαζεύτηκαν 25 άτομα με κουκούλες και κράνη και άρχισαν να του πετούν αβγά, να τον βρίζουν και να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του.
Αφού προκάλεσαν υλικές ζημιές στο μαγαζί, ο ταραξίες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ η οικογένεια και η παρέα του κ. Βορίδη φυγαδεύτηκαν από το σημείο με τη συνδρομή της αστυνομίας.
Ο κ. Βορίδης σε δήλωσή του μετά το περιστατικό έκανε λόγο για «χουλιγκάνους της ακροαριστεράς», που του επιτέθηκαν «απρόκλητα» στο εστιατόριο.
«Εγώ τους ξέρω και δεν με εκπλήσσουν ούτε με φοβίζουν οι άθλιες πρακτικές τους! Έχω ζήσει έτσι μια ολόκληρη ζωή. Αλλά δεν σεβάστηκαν ούτε την οικογένειά μου (ήταν και η 12χρονη κόρη μου εκεί), ούτε τα παιδιά των οικογενειών που συνέτρωγαν στο εστιατόριο, χωρίς καν να είναι στην παρέα μας», τόνισε για να καταλήξει: «Δυστυχώς, έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να ξεριζώσουμε την ακροαριστερή βία».
 
                             
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        