search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μουντιάλ: Η Budweiser θα καταθέσει μήνυση εις βάρος της FIFA και του Κατάρ για την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ

Τι θα απογίνουν οι μπύρες μετά την απαγόρευση του αλκοόλ στο Κατάρ- Η κατανάλωση αλκοόλ θα επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές εντός των fan zones- Κάθε φίλαθλος θα μπορεί να αγοράσει έως τέσσερις…

Μουντιάλ: Η Budweiser θα καταθέση μήνυση εις βάρος της FIFA και του Κατάρ για την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ

Η Budweiser, η δεύτερη σε πωλήσεις μπύρας στον κόσμο το 2021, αποκλειστικός χορηγός στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 αλλά και μέγας χορηγός της FIFA από το 1986 και το μουντιάλ του Μεξικό, είχε υπογράψει συμβόλαιο 75 εκατομμυρίων ευρώ με το Κατάρ, σύμφωνα με την Marca, είναι έτοιμη να καταθέσει αγωγές κατά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και του Κατάρ για την απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ στα γήπεδα και στους δρόμους που πάρθηκε μόλις δύο ημέρες πριν από την έναρξη του τουρνουά.

Αυτό σημαίνει μεγάλη οικονομική ζημιά για την εταιρεία αφού το προϊόν της δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ενώ είχε στήσει περίπτερα σε όλη τη Ντόχα αφού την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστή η απόφαση.

Η κατανάλωση αλκοόλ θα επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές εντός των fan zones. Κάθε φίλαθλος θα μπορεί να αγοράσει έως τέσσερις μπύρες.

«Λοιπόν, αυτό είναι περίεργο», είχε γράψει η Budweiser την Παρασκευή στο Twitter μετά την απαγόρευση.

Η Budweiser αναμένεται να καταθέσει μήνυση εις βάρος της FIFA και του Κατάρ για αθέτηση όρων και παραβίαση της συμφωνίας για «σεβασμό στα συμβόλαια των χορηγών».

Όσο για τις μπύρες που δεν θα πωληθούν η Budweiser βρήκε την λύση, καθώς αποφάσισε να τις χαρίσει στη χώρα που θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Διαβάστε ακόμη: