Υπό αναθεώρηση για αναβάθμιση, έθεσε η Μοοdy’s Ratings, όλες τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, η κίνηση ακολουθεί την ανακοίνωση της Αttica Bank στις 8 Ιουλίου ότι οι κύριοι μέτοχοι των δύο τραπεζών κατέληξαν σε επί της αρχής συμφωνία για τη συγχώνευσή τους.

Η Moody’s σημειώνει ότι η αναθεώρηση της αναβάθμισης των δύο τραπεζών θα λάβει υπόψη τον βαθμό στον οποίο θα εφαρμοστεί το σχέδιο συγχώνευσης που ανακοινώθηκε καθώς και το μέγεθος της αναμενόμενης αύξησης κεφαλαίου από τους στρατηγικούς μετόχους.

Eπίσης, ο οίκος αξιολόγησης θα επικεντρωθεί στις λεπτομέρειες της τιτλοποίησης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) που θα πραγματοποιήσουν οι δύο τράπεζες μέσω του προγράμματος Ηρακλής ΙΙΙ, σημειώνει η Moody’s.

Tέλος, θα αξιολογήσει πιθανά ρίσκα γύρω από τη διαδικασία συγχώνευσης των τραπεζών και τις προκλήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η διοίκηση, ενώ θα ληφθούν υπόψη τα επιχειρηματικά σχέδια, η δομή του ισολογισμού και οι προοπτικές κερδοφορίας.

Διαβάστε ακόμη