Σε αρνητικές από σταθερές υποβάθμισε η Moody’s τις προοπτικές  της UBS, μετά την εξαγορά της ανταγωνίστριά της Credit Suisse, για να τη σώσει από την κατάρρευση.

Οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης υπογραμμίζουν τις “σημαντικές” προκλήσεις που αντιμετωπίζει η UBS, οι οποίες περιλαμβάνουν την “ανάγκη να διατηρήσει το βασικό προσωπικό της [Credit Suisse] ενώ η συναλλαγή βρίσκεται σε εξέλιξη- την ανάγκη να ελαχιστοποιήσει την απώλεια επικαλυπτόμενων πελατών στις ελβετικές τραπεζικές και τις δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου- και την ανάγκη να ενοποιήσει τις κουλτούρες δύο κάπως διαφορετικών οργανισμών”.

Τη Δευτέρα, η S&P Global Ratings προχώρησε επίσης  σε υποβάθμιση του outlook της UBS Group σε «αρνητικό» από «σταθερό». Με αυτόν τον τρόπο, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης φάνηκε να συμμερίζεται τις επιφυλάξεις των αγορών για τον… αναγκαστικό «γάμο» εκείνης με την Credit Suisse και την επόμενη ημέρα του ενοποιημένου ομίλου.

Η S&P κάνει λόγο για αυξημένο ρίσκο από την ενσωμάτωση της CS στη UBS δεδομένου του μεγέθους, του (προφανώς μελανού) πιστωτικού προφίλ της Credit Suisse, αλλά και της πολυπλοκότητας από την προσπάθεια απομείωσης μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων της CS, στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής.

Διαβάστε περισσότερα