Η S&P Global Ratings προχώρησε σε υποβάθμιση του outlook της UBS Group σε «αρνητικό» από «σταθερό». Με αυτόν τον τρόπο, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης φάνηκε να συμμερίζεται τις επιφυλάξεις των αγορών για τον… αναγκαστικό «γάμο» εκείνης με την Credit Suisse και την επόμενη ημέρα του ενοποιημένου ομίλου.

Η S&P κάνει λόγο για αυξημένο ρίσκο από την ενσωμάτωση της CS στη UBS δεδομένου του μεγέθους, του (προφανώς μελανού) πιστωτικού προφίλ της Credit Suisse, αλλά και της πολυπλοκότητας από την προσπάθεια απομείωσης μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων της CS, στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής.

Πάντως, ο οίκος στέκεται θετικά στην «προσεκτική εκτέλεση» της διαδικασίας ενσωμάτωσης της CS από τη διοίκηση της UBS, επισημαίνοντας ότι η τελευταία έχει τη δυνατότητα να περιορίσει αποτελεσματικά τους αναδυόμενους κινδύνους, χάρη και στην «τεράστια υποστήριξη ρευστότητας» που θα τής παρέχει η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας. Για αυτόν τον λόγο, διατηρεί –μέχρι στιγμής– την πιστοληπτική βαθμολογία της UBS σε «Α–/Α–2».

Διαβάστε ακόμη: