Η Penélope Cruz και η μικρότερη αδελφή της, Monica, μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερό. Μάλιστα, κάποια στιγμή η Penelope κοίταξε στον καθρέφτη και μπερδεύτηκε. “Τις προάλλες καθόμασταν μαζί στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και κοιτούσα στον καθρέφτη και συνέβη κάτι πολύ περίεργο: Νόμιζα ότι κοιτούσα το πρόσωπό μου, και ήταν το δικό της!” είχε πει η Penelope στο Contact Music το 2008.

Αν και η Penelope τελικά εγκατέλειψε τη γενέτειρά της για τα λαμπερά φώτα του Χόλιγουντ, οι αδελφές δεν έχασαν ποτέ τη σχέση τους μεταξύ τους. “Μιλάμε συνέχεια και λέμε τα πάντα η μία στην άλλη, ακόμα κι αν μερικές φορές πρέπει να το κάνουμε από το BlackBerry”, είχε πει η Μonica στην Daily Mail το 2007.

Επίσης, διέψευσε κάθε φήμη περί αδελφικής αντιπαλότητας, λέγοντας: “Μεγάλωσα με τις αξίες της οικογένειάς μου. Η Penelope και εγώ δεν τσακωνόμαστε ποτέ, έχουμε μια πολύ, πολύ καλή σχέση. Με θυμώνει και με στεναχωρεί όταν ο κόσμος ρωτάει αν τσακωνόμαστε, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ μια οικογένεια να είναι αλλιώς”. Μάλιστα και οι δύο ξεκίνησαν ως χορεύτριες, σπουδές που τις δυνάμωσαν και τούς πρόσφεραν πειθαρχία, απαραίτητη για την πορεία τους στην υποκριτική, καθώς και η Μonica είναι ηθοποιός.

Οι πορείες τους είναι παράλληλες, όμως πάντα διατηρούσαν και την ατομικότητά τους. Η Penelope ήταν υπερκινητική -δεν κοιμόταν ούτε έτρωγε- και εγώ ήμουν πάντα το ήρεμο παιδί”, δήλωσε στη Daily Mail. “Ήμουν το καλό κορίτσι – τουλάχιστον μέχρι να γίνω 16 ή 17 ετών”

Οι γονείς των κοριτσιών (και του αδερφού τους Εduardo) ήταν η Encarna Sánchez και ο Eduardo Cruz. Η Μonica γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1977, μόλις τρία χρόνια μετά τη γέννηση της Penelope στις 28 Απριλίου του 1974.

“Η Penelope ήταν πάντα ο κλόουν – υποκρινόταν, τραγουδούσε, έκανε χαζομάρες – και εγώ καθόμουν εκεί και την κοιτούσα”, είχε πει η Μonica παλαιότερα στην Daily Mail για τη δυναμική τους όταν μεγάλωναν. “Απλά καθόμουν ήσυχα και κοιτούσα τη μεγάλη μου αδελφή”.

Τον Μάρτιο του 2017, η Penelope μοιράστηκε ένα αξιολάτρευτο throwback των δύο κοριτσιών μαζί στο Instagram προς τιμήν των 40ων γενεθλίων της Monica“Χρόνια πολλά για τα γενέθλια της όμορφης αδερφής μου!!! Σε αγαπώ”, έγραψε στη λεζάντα της.

Διαβάστε ακόμη: