Η έκρηξη έγινε λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ζελένσκι, 150 μέτρα από το σημείο που βρισκόταν η ελληνική αποστολή στην οποία μετέχουν εκτός από τον πρωθυπουργό οκτώ άτομα και η ασφάλειά τους – Κοινές δηλώσεις θα παραχωρήσουν οι δύο ηγέτες

Συναγερμός έχει σημάνει στην Οδησσό της Ουκρανίας, το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς σημειώθηκε επίθεση με drone κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι,

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισχυρή έκρηξη έγινε λίγο πριν τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Η ελληνική αποστολή δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και είναι όλοι καλά. Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Μπούρα, η Κύρα Κάπη, η Αριστοτελία Πελώνη, ο Αλέξανδρος Μαράκης και ο προσωπικός φωτογράφος και ο προσωπικός οπερατέρ του κ. Μητσοτάκη. Και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι καλά στην υγεία του.

«Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του Πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής», ανέφεραν σχετικά κυβερνητικές πηγές.

Οι ουκρανικές δυνάμεις άμεσα άλλαξαν το δρομολόγιο της ελληνικής αποστολής.

Αμέσως στην περιοχή σήμανε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής.

 

Η συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγινε κανονικά, ενώ οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, η οποία δεν θα μεταδοθεί ζωντανά για λόγους ασφαλείας. Το τετ α τετ των δύο αντρών διήρκησε συνολικά μισή ώρα, πάνω από το προγραμματισμένο. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της και χωρίς να αδυνατίζει η ελληνική αμυντική ισχύς. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της Ουκρανίας.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες επισκέφθηκαν κτηριακό συγκρότημα που επλήγη από ρωσικό drone το περασμένο Σάββατο, με τραγικό απολογισμό 12 νεκρούς, και άφησαν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

Διαβάστε ακόμη: